Hostingplaneet
Image default
Woning en Tuin

Een andere kijk op tuinieren

Ben je nu echt zo’n tuinier liefhebber en sta je graag met bladblazers, al dan niet benzine bladblazers, in je handen dan heb je misschien wel interesse in het nieuwe boek ’De tuin als lusthof en slagveld’ van de Leidse schrijfsters Corlijn de Groot en Gerda Bosman.

Nu zou je kunnen denken er bestaan al zoveel boeken over tuinieren, wat maakt dit boek zo anders dan al die andere boeken? Het klopt inderdaad dat er zoveel boeken over tuinieren geschreven zijn maar vaak staan deze boeken vol met alleen maar tips over hoe je het beste kan tuinieren. Het boek ’De tuin als lusthof en slagveld’ laat echter zien waarom dit ook de juiste manier is. Het is meer een wetenschappelijk boek waarin er ook experimenten met betrekking tot tuinieren worden beschreven.

Het is niet zo gek dat dit tuinier boek een soort wetenschappelijk tintje krijgt want zo is Gerda Bosman ook actief als wetenschapsjournalist bij de NTR en is ze altijd al erg nieuwsgierig geweest naar het ontstaan en de ontwikkeling van de natuur. De gedachte achter het boek is dat mensen het tuinieren nog meer zullen gaan waarderen omdat ze na het lezen van het boek wetenschappelijke kennis hebben opgedaan .

Zelf heeft ze dit namelijk erg vaak want Bosman is ook vaak actief in de tuin. Tijdens het graven, planten, snoeien en schoffelen, komen bij haar veel vragen op. Ze wil weten waarom een plant zich op een bepaalde manier gedraagt. Om al dit soort vragen op te lossen is Bosman in gesprek gegaan met deskundigen. Het is staat in ieder geval vast dat het een heel erg interessant boek zal gaan worden. Voor liefhebbers van tuinieren is het misschien wel een echt must have. Het boek zal binnenkort in de boekhandel verkrijgbaar zijn.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.fuxtec.nl