Hostingplaneet
Image default
Hobby en vrije tijd

Iraanse radio

Dat het in Iran er heel anders aan toegaat dan in Nederland mag geen verrassing heten maar afgelopen week kwam er wel een heel raar verhaal naar buiten. Een radiostation in Iran wil namelijk dat vrouwelijke en mannelijke werknemers gescheiden van elkaar gaan werken!

Mocht je nu dus binnenkort via internet radio bezig zijn met radio luisteren van een Iraanse zender dan zal je dit waarschijnlijk doen met dit verhaal op je netvlies. Iran is een land waarin toch wel enigszins twee groepen tegenover elkaar staan. Aan de ene zijde heb je conservatieve moslims die strikt de harde islamitische lijn van de conservatieve geestelijk leider Khamenei volgen maar aan de andere kant heb je ook een grote groep volgelingen van de liberale president Rohani. De volgelingen van de liberale president Rohani zijn toch wel de jongeren in het land die graag meer vrijheid willen, zoals wij die in het westen kennen.

Rohani´s regering wil graag meer vrijheid in het land brengen. Een goed voorbeeld hiervan was de poging van Rohani’s regering om vrouwen toe te staan een internationale volleybalwedstrijd van het Iraanse mannenteam in Teheran bij te wonen. Op dit plan kwamen zoveel protesten van conservatieve moslims, de volgelingen van geestelijk leider Khamenei, dat er uiteindelijk maar af werd gezien van dit plan. Dit werd toen al als een grote nederlaag gezien voor de liberalen in Iran.

Het besluit van de directie van de Iraanse radiozender om de mannelijke en vrouwelijke werknemers te scheiden wordt dus een tweede nederlaag in kort tijd voor de liberalen. De president Rohani probeert sinds zijn verkiezing in 2013 juist een eind te maken aan de strenge regels waardoor mannen en vrouwen gescheiden moeten werken. Voorlopig lijkt het er dus op dat Iran nog lang niet klaar is voor meer vrijheid. Bij elke poging van de liberale regering worden ze weer teruggeroepen.

 

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.radioguide.fm