Hostingplaneet
Image default
Woning en Tuin

Online golfplaten winkelen

Dakbedekking die vaak wordt gebruikt voor schuren, stallen, loodsen of bedrijfspanden zijn golfplaten. Deze manier van dakdekken heeft vele voordelen, namelijk dat het materiaal duurzaam, stevig en relatief goedkoop is. Het kan tegen een stootje en het is mogelijk om de platen zelf te plaatsen en bevestigen. Daarnaast bestel je een golfplaat gemakkelijk online en wordt het afgeleverd op de locatie van jouw keuze. Benieuwd naar meer voordelen? Lees dan verder.

 

Golfplaten zijn er in verschillende materialen. Welk materiaal geschikt is voor jou hangt af van je budget, je voorkeur en met welk doel je die schuur of die loods gaat gebruiken. Het ene materiaal is namelijk het andere niet, maar wat alle materialen gemeen hebben is dat ze een budgetvriendelijke en duurzame keuze zijn.

 

Welke materialen zijn er dan? Er zijn golfplaten gemaakt van kunststof. Deze laten licht door, zijn relatief licht en betaalbaar. Ze zijn flexibel, waardoor je ze zelf kunt plaatsen en bevestigen. Daarnaast kun je ze combineren met andere platen en komen ze in meerdere kleuren en uitvoeringen.

 

Wil je een plaat die geen licht doorlaat en wat steviger is, dan kun je voor een metalen plaat kiezen. Deze worden vaak gebruikt voor loodsen of kantoorpanden. Het voordeel van een metalen plaat is de stevigheid. Golfplaten van metaal gaan lang mee. Je kunt ze in grote oppervlakten tegelijk bestellen, waardoor je direct een groot deel van het dak bedekt. Dat maakt een stalen golfplaat in tegenstelling tot andere dakbedekkingen betaalbaar. Ook stalen platen komen in verschillende kleuren.

 

Een nadeel van metalen en van kunststof platen is dat aan de onderzijde ervan condens kan ontstaan. Vocht kan niet naar binnen komen, maar ook niet naar buiten. Het kan in een schuur of loods best vochtig worden en dat kan niet door het dak naar buiten. Wil je dit niet, dan kun je kiezen voor vezelcement golfplaat. Bij dit type plaat kan er geen water naar binnen komen, maar kan eventueel vocht wel naar buiten. Een ander voordeel ten opzichte van kunststof en staal is dat deze platen geluiddempend zijn. Wel zo fijn als er een flinke hagelbui op het dak valt. Daarnaast hebben de platen weinig onderhoud nodig.

 

Wanneer je online golfplaten gaat bestellen maar je nog niet helemaal weet wat je wilt, kun je advies inwinnen bij een medewerker. Van Viegen heeft telefonisch iemand voor je klaarstaan die jou alle informatie geeft die je nodig hebt en die aangeeft welke golfplaat het meest geschikt is voor jouw situatie.