Hostingplaneet
Image default
Woning en Tuin

Alles over subsidie sedumdak

Wanneer u kiest voor een sedumdak, is het in veel gevallen mogelijk om aanzienlijk op de kosten te besparen. Dit kan doordat veel gemeenten, waterschappen en provincies sedumdak subsidie beschikbaar stellen aan hun inwoners. Deze subsidies zijn vaak bedoelt om klimaatvriendelijke maatregelen, zoals de aanleg van een groen dak, te stimuleren en bewoners een handje te helpen. De hoogte van de subsidie en de voorwaarden die er bij horen verschillen vaak per gemeente. Om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten hebben we bij NatureGreen een handige subsidiepagina gemaakt, waar u per gemeente kunt lezen welke regeling voor u geldt. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Voorwaarden voor subsidie

Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het aanvragen van de subsidie, zijn de voorwaarden die er soms aan worden gesteld. Sommige gemeentes geven pas subsidie vanaf een bepaalde dakoppervlakte, of geven geen subsidie aan huizen jonger dan een bepaald bouwjaar. Ook kan het zo zijn dat de subsidie alleen wordt uitgekeerd aan verenigingen of collectieven en niet aan particulieren. Lees daarom goed door aan welke voorwaarden u zich moet houden voor u de subsidie aan vraagt.

 

Geen subsidie mogelijk? Geen nood!

Het kan natuurlijk dat het op dit moment niet mogelijk is om subsidie te ontvangen in de gemeente waar u woont. Hoewel we begrijpen dat dat jammer is, is het geen reden om geen sedumdak te nemen! Gemeentes en waterschappen voeren continu veranderingen door in hun subsidie mogelijkheden, waardoor het goed kan dat wanneer deze nu niet beschikbaar is, deze nog wel beschikbaar wordt gesteld later in het jaar. Hou daarom de subsidie pagina van NatureGreen goed in de gaten! Daarnaast kan het banwege de voorwaarden die gemeenten soms stellen aan subsidie in sommige gevallen mogelijk zijn dat het voordeliger is om een sedumdak aan te schaffen zónder subsidie aan te vragen. Bijvoorbeeld omdat het door u gekozen dak zo klein is, dat het niet voldoet aan de oppervlakte voorwaarden. In dat geval bent u dus voordeliger uit zonder subsidie!

 

NatureGreen zoekt het voor u uit

Twijfelt u of uw dak wel in aanmerking komt voor subsidie of heeft u een vraag over de verschillende groen dak systemen van NatureGreen? Onze adviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Via onze website kunt u gemakkelijk met hen in contact komen om meer te weten te komen over sedumdak subsidie, onze verschillende groendaksystemen en de services die wij aanbieden. Wij hopen u gauw terug te zien bij NatureGreen!