Hostingplaneet
Image default
Internet

Veilig bestanden versturen: ontdek de voordelen van goed documentbeheer

Het delen en overdragen van bestanden wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Aangezien het internet wereldwijd sneller is geworden, kunnen we grotere bestanden veel sneller verzenden. Maar we hebben nog steeds een dienst nodig om al die transfers makkelijker te maken. Dus als je wilt weten hoe je veilig bestanden versturen, dan is dit artikel voor jou.

 

Als je al gebruik maakt van een cloudopslagdienst, dan kunt je bestanden al veilig delen. Als je echter geen cloud-opslagoplossing hebt, kunt je met een andere dienst zoals SecuDoc veilig bestanden versturen. Zie hieronder voor de belangrijkste voordelen van efficiënt documentbeheer!

 

Waarom een gespecialiseerd platform gebruiken om veilig bestanden versturen?

Er zijn veel manieren om documenten online te delen. Jouw bedrijf kan gebruik maken van een gratis cloudgebaseerde tool die de mogelijkheid biedt om documenten te delen met een toegangssleutel. Maar ook al bieden deze diensten een zekere mate van veiligheid, toch moet worden opgemerkt dat deze platforms vereisen dat het document via een externe server gaat voordat het bij de uiteindelijke ontvanger wordt afgeleverd.

 

Op die manier bestaat er een zeker risico dat een onbevoegd persoon toegang krijgt tot jouw dossier. Als je of jouw bedrijf vertrouwelijke documenten moet delen, is het daarom altijd beter te zoeken naar een oplossing die totale veiligheid biedt en geen gebruik hoeft te maken van externe servers. Door te kiezen voor een gespecialiseerd platform garandeert je de volledige vertrouwelijkheid van jouw operaties en bent je er zeker van dat de documenten bij de juiste personen terechtkomen.

 

Informatie controle en -beveiliging

Verlies, afwijkingen, lekken van informatie of zelfs risico’s voor de integriteit van een document komen zeer vaak voor. Daarom beantwoordt documentbeheer aan de behoefte om de gegenereerde waardevolle informatie te bewaren.

 

Via een platform dat gespecialiseerd is in het verzenden van documenten kunt je een toegangslink naar jouw informatie genereren. De link kan worden beveiligd met een wachtwoord, toegangstijd en watermerk. Dit zorgt ervoor dat je controle hebt over wie toegang heeft tot de informatie en voorkomt dat deze wordt misbruikt. Bovendien kan met deze oplossing informatie op elk moment worden gewist. Dus als je de link met iemand hebt gedeeld en je niet wilt dat hij toegang heeft tot de gegevens, kunt je de bestanden verwijderen of de toegang intrekken.

 

Waarom is het niet aan te raden documenten te delen op sociale netwerken en instant messaging toepassingen?

Sociale netwerken en berichten toepassingen, hoe veilig ook, zijn niet de ideale omgeving voor het verzenden van gevoelige documenten en informatie. Een van de redenen is dat deze instrumenten, indien ze niet worden gebruikt met beveiligingsvoorzieningen – die de toegang via wachtwoorden blokkeren – zeer kwetsbaar worden.

 

Iedereen die kan inloggen op de account of toegang heeft tot het apparaat waarop het instrument is geïnstalleerd, heeft toegang tot de informatie. Dat wil zeggen, als je de gewoonte hebt jouw sociale netwerken verbonden te laten met de computers waartoe je toegang hebt, kan iedereen jouw netwerk gebruiken. De beste manier om veilig bestanden versturen is gebruik te maken van oplossingen die specifieke functies hebben voor het opslaan en verzenden van documenten.