Hostingplaneet
Image default
Eten en drinken

De Beste Piri Piri Kip Met Aardappelen

Het makkelijkste en beste recept voor Piri-Piri kipmarinade voor geroosterde of gegrilde kip en aardappelen, met lagen rokerige en pittige smaken! Zo gemakkelijk te maken en perfect voor een game-avond, informele diners en meer!

Ingrediënten:

  • ½ kopje verse koriander, gehakt
  • 1 (2-inch) stuk verse gember, geschild en in plakjes
  • 1 grote sjalot, gepeld en grof gesneden
  • 1 eetlepel gevriesdroogde knoflook
  • 1 eetlepel gevriesdroogde peterselie
  • ½ kopje Piri-Piri-saus
  • ¼ kopje extra vergine olijfolie
  • ¼ kopje vers limoensap
  • 1 theelepel grof koosjer zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2-3 pond kippendijen zonder botten en zonder vel
  • 2 pond fingerling aardappelen
  • ½ kopje ongezouten boter
  • ¼ kopje verse koriander, gehakt + meer voor garnering
  • 2 theelepels gevriesdroogde knoflook
  • 2 eetlepels Piri-Piri saus
  • 2 eetlepels vers limoensap

Voor de glazuur/dipsaus:

Routebeschrijving:

  1. Om de marinade te maken, voeg je koriander door peper toe aan de kom van een keukenmachine en mix je 20-30 seconden, of tot alles goed is opgenomen.
  2. Giet de helft van de marinade in een glazen ovenschaal en bedek met de kippendijen en aardappelen.
  3. Giet de resterende marinade erover en bedek alles goed. Dek af en laat minimaal 2 uur of een nacht afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 400 ° F. Breng de kip en aardappelen over naar een braadpan en kook ongeveer 40-45 minuten, of tot ze gaar zijn, af en toe bedruipend.
  5. Maak het glazuur terwijl de kip en aardappelen in de oven staan. Smelt de boter in een kleine steelpan.
  6. Voeg de koriander, knoflook, Piri-Piri-saus en limoensap toe en meng tot alles goed is opgenomen. Kook gedurende 5 minuten.
  7. Haal van het vuur, verwarm vlak voor het serveren.
  8. Zodra kip en aardappelen gaar zijn, bedek met de helft van het warme glazuur.
  9. Garneer met vers gesneden koriander en serveer met de resterende helft van het glazuur als dipsaus.

Opmerkingen:

De kip en aardappelen kunnen desgewenst in een ritssluitingszak worden gemarineerd. Je kunt de kip een nacht afgedekt in de koelkast marineren voor een intense smaak.

Kun je fingerling-aardappelen niet vinden? U kunt alle soorten kruimige aardappelen vervangen, zoals in blokjes gesneden roodbruin of nieuwe aardappelrassen.

Je kunt de glazuur/dipsaus tot 3 dagen van tevoren maken door hem voor het serveren in de magnetron of kookplaat op te warmen.

Voor de Piri Piri-saus heb ik Nando’s medium original gebruikt, je kunt ook een van je favorieten gebruiken als je geen Piri Piri-saus kunt vinden.

Je kunt dit recept ook gebruiken met kippenvleugels, kipfilets, spatchcock-stijl of traditionele hele geroosterde kip.