Het makkelijkste en beste recept voor Piri-Piri kipmarinade voor geroosterde of gegrilde kip en aardappelen, met lagen rokerige en pittige smaken! Zo gemakkelijk te maken en perfect voor een game-avond, informele diners en meer!
Ingrediënten:
- ½ kopje verse koriander, gehakt
- 1 (2-inch) stuk verse gember, geschild en in plakjes
- 1 grote sjalot, gepeld en grof gesneden
- 1 eetlepel gevriesdroogde knoflook
- 1 eetlepel gevriesdroogde peterselie
- ½ kopje Piri-Piri-saus
- ¼ kopje extra vergine olijfolie
- ¼ kopje vers limoensap
- 1 theelepel grof koosjer zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2-3 pond kippendijen zonder botten en zonder vel
- 2 pond fingerling aardappelen
- ½ kopje ongezouten boter
- ¼ kopje verse koriander, gehakt + meer voor garnering
- 2 theelepels gevriesdroogde knoflook
- 2 eetlepels Piri-Piri saus
- 2 eetlepels vers limoensap
Voor de glazuur/dipsaus:
Routebeschrijving:
- Om de marinade te maken, voeg je koriander door peper toe aan de kom van een keukenmachine en mix je 20-30 seconden, of tot alles goed is opgenomen.
- Giet de helft van de marinade in een glazen ovenschaal en bedek met de kippendijen en aardappelen.
- Giet de resterende marinade erover en bedek alles goed. Dek af en laat minimaal 2 uur of een nacht afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 400 ° F. Breng de kip en aardappelen over naar een braadpan en kook ongeveer 40-45 minuten, of tot ze gaar zijn, af en toe bedruipend.
- Maak het glazuur terwijl de kip en aardappelen in de oven staan. Smelt de boter in een kleine steelpan.
- Voeg de koriander, knoflook, Piri-Piri-saus en limoensap toe en meng tot alles goed is opgenomen. Kook gedurende 5 minuten.
- Haal van het vuur, verwarm vlak voor het serveren.
- Zodra kip en aardappelen gaar zijn, bedek met de helft van het warme glazuur.
- Garneer met vers gesneden koriander en serveer met de resterende helft van het glazuur als dipsaus.
Opmerkingen:
De kip en aardappelen kunnen desgewenst in een ritssluitingszak worden gemarineerd. Je kunt de kip een nacht afgedekt in de koelkast marineren voor een intense smaak.
Kun je fingerling-aardappelen niet vinden? U kunt alle soorten kruimige aardappelen vervangen, zoals in blokjes gesneden roodbruin of nieuwe aardappelrassen.
Je kunt de glazuur/dipsaus tot 3 dagen van tevoren maken door hem voor het serveren in de magnetron of kookplaat op te warmen.
Voor de Piri Piri-saus heb ik Nando’s medium original gebruikt, je kunt ook een van je favorieten gebruiken als je geen Piri Piri-saus kunt vinden.
Je kunt dit recept ook gebruiken met kippenvleugels, kipfilets, spatchcock-stijl of traditionele hele geroosterde kip.
|