Het makkelijkste en beste recept voor Piri-Piri kipmarinade voor geroosterde of gegrilde kip en aardappelen, met lagen rokerige en pittige smaken! Zo gemakkelijk te maken en perfect voor een game-avond, informele diners en meer! Ingrediënten:
Voor de glazuur/dipsaus:Routebeschrijving:
Opmerkingen:De kip en aardappelen kunnen desgewenst in een ritssluitingszak worden gemarineerd. Je kunt de kip een nacht afgedekt in de koelkast marineren voor een intense smaak. Kun je fingerling-aardappelen niet vinden? U kunt alle soorten kruimige aardappelen vervangen, zoals in blokjes gesneden roodbruin of nieuwe aardappelrassen. Je kunt de glazuur/dipsaus tot 3 dagen van tevoren maken door hem voor het serveren in de magnetron of kookplaat op te warmen. Voor de Piri Piri-saus heb ik Nando’s medium original gebruikt, je kunt ook een van je favorieten gebruiken als je geen Piri Piri-saus kunt vinden. Je kunt dit recept ook gebruiken met kippenvleugels, kipfilets, spatchcock-stijl of traditionele hele geroosterde kip. |
