Hostingplaneet
Image default
Eten en drinken

Rode wijn

Wijn is een alcoholische drank die wordt geproduceerd door het sap van druiven. Er zijn vele verschillende soorten wijn zoals: witte en rode wijn, rosé. Tevens zijn er ook mousserende wijnen waar prosecco en champagne voorbeelden van zijn. De rode wijn is afkomstig uit blauwe druiven. De donkere kleur komt vanuit de schil van de druif welke wordt vergist met druivensap.

Rode wijn leren drinken

Je leest het goed. Volgens velen moet je rode wijn leren drinken. De drank heeft namelijk een zeer typische smaak wat niet voor iedereen bestemd lijkt te zijn. Een tip is dan ook om bij de eerste aanraking van rode wijn geen goedkope versie te proberen. Hiermee wordt een €3,- fles bedoeld uit een supermarkt.

Het beste is om een hoogwaardige wijn te bestellen met minimale tannines. Dit zorgt er namelijk voor dat een rode wijn bitter wordt. Tannine zorgt er voor dat je een droge mond krijgt na het drinken. Tevens is het een goede tip om wijn bij het eten te nemen. Zorg ervoor dat je eten neemt wat je ook daadwerkelijk lekker vind. Hierdoor zullen je hersenen positieve associaties ontwikkelen bij de wijnsmaak.

Op welke temperatuur moet de wijn gedronken worden

Hier is niet een daadwerkelijk (ongeschreven) regel voor. In tegenstelling tot witte wijn is het vaak zo dat een rode wijn ongekoeld wordt gedronken. Dit is dus op kamertemperatuur wat in de meeste gevallen tussen de 20 en 22 graden celsius ligt. Echter, wij zouden als tip meegeven om ook rode wijn – tot op zekere hoogte – te koelen. Bij een gemiddelde kamertemperatuur komt namelijk vooral de alcohol naar voren. Ons advies zou zijn om de rode wijn even kort (ca. half uur) te koelen zodat het op een aangeme temperatuur van 17-19 graden gedronken kan worden. Een licht fruitige wijn zou je in de koelkast kunnen stoppen zodra het rond de 14 °C ligt.

Bezoek de link en verkrijg meer info : https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/soort/rood