Hostingplaneet
Image default
Internet

Zo kies je de beste WordPress hosting

Wanneer je een website hebt, dan wil je deze natuurlijk ook beschikbaar stellen voor de rest van de wereld. Dit doe je door middel van een hosting. Dit is in principe niets meer dan een stukje ruimte op een server die ervoor zorgt dat jouw website online is. Toch zijn er wel degelijk verschillen in het type hosting welke je kunt kiezen. Om je een idee te geven hoe jij de beste hosting voor jouw wordpress website kunt kiezen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Het belang van goede hosting

Allereerst is het goed om te weten wat nu eigenlijk het belang is van een goede hosting. Goede hosting zorgt er namelijk niet alleen voor dat je website online is, maar ook dat je website snel bereikbaar is voor mensen. Mensen hebben namelijk geen zin om seconden te moeten wachten voordat ze pas iets zien. De kans dat ze dan direct vertrekken, die is natuurlijk ontzettend groot. Het is dus ontzettend belangrijk, dat je kiest voor een goede hosting, maar hoe doe je dit nu?

Heb je een website of webshop?

De eerste vraag die belangrijk is bij het kiezen van je hosting, is of je website of webshop hebt. Een webshop heeft namelijk vaak veel meer pagina’s door de aanwezigheid van de vele producten, dan een normale website. Dus heb jij een webshop, dan is het afhankelijk van de grote verstandig te kiezen voor een premium WordPress hosting. Zo weet je namelijk zeker dat alles snel wordt weergegeven en hoef je niet bang te zijn dat je bezoekers afhaken.

Shared of VPS?

De volgende stap is een wat technischer verhaal. Dit is de keuze voor een shared hosting of VPS. Shares is namelijk een gedeelde serverruimte, waarbij je de capaciteit moet delen. Dit is vaak in het begin nog niet zo heel erg, maar naarmate je website of shop groter wordt natuurlijk wel. Wanneer je kiest voor een VPS, dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Je hebt dan namelijk de beschikking over een volledige eigen server, hoe fijn is dat?

Aantal bezoekers

Ook het aantal bezoekers is van invloed op de uiteindelijke keuze. je kunt je vast wel voorstellen, dat wanneer je veel bezoekers hebt er ook meer van je server gevraagd wordt. Het kiezen van de juiste wordpress hosting is dus niet iets wat je zomaar even doet. Het is van belang dat je zorgvuldig kijkt naar wat je nodig hebt, zodat je op basis daarvan je uiteindelijke keuze kunt maken. Een trage website is namelijk funest voor je bedrijf. Vooral wanneer je een webshop runt, is iedere seconden vertraging een absolute ramp voor je conversie. Zo kan het je zomaar een aantal bestelling schelen en dat wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen.