Hostingplaneet
Image default
Gezondheid

Verantwoord gebruik

Binnen de sportwereld komen de laatste jaren steeds meer klachten naar buiten over het gebruik van pijnstillers, ontstekingsremmers en andere supplementen. Sporters moeten immers zo snel mogelijk weer wedstrijdfit zijn maar worden er geen ongehoorde gezondheidsrisico’s genomen?

In België is recent een groot onderzoek gevoerd naar het medicijngebruik van voetballers. Het bleek dat bijna 80 procent van de sporters voedingssupplementen  gebruikte, wat op zichzelf niet een al te kwalijke zaak is. Voorwaarde is dan wel natuurlijk dat het goede voedingssupplementen zijn, meestal zijn dit dan natuurlijke supplementen. Wat echter bij diverse medici meer vraagtekens opriep was het feit dat er uit dit onderzoek ook bleek dat bijna 40 procent van de voetballers aan de pijnstillers en/of ontstekingsremmers zat. Aan het langdurig gebruik van pijnstillers en ontstekingsremmers zitten echter gezondheidsrisico’s aan vast. Zo kan bijvoorbeeld chronisch gebruik van ontstekingsremmers maagbloedingen veroorzaken.

Maar ook aan het langdurig gebruik van pijnstillers zitten risico’s verbonden want pijnstillers onderdrukken natuurlijk bepaalde symptomen. Hierdoor kan een persoon niet doorhebben dat hij, dan wel zij, een drukkend gevoel op haar borst heeft bijvoorbeeld. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben, het kan zelfs het verschil bepalen tussen leven en dood. Daarnaast ziet men in bijvoorbeeld de fitnesswereld dat er extreme hoeveelheden cafeïne worden gebruikt. Deze zit vaak in de vele zogenoemde pre workouts die mensen drinken voordat ze gaan sporten. Hoge hoeveelheden cafeïne kunnen echter ernstige gevolgen hebben voor onder meer de bloeddruk van mensen.

Mocht je dus regelmatige pijnstillers, ontstekingsremmers of pre workouts gebruiken wees je dan wel bewust van de risico’s. Het is het verstandigst om deze middelen verantwoord te gebruiken. Ga er ook niet zomaar van uit dat alle voedingssupplementen goed voor je zijn. Wil je nu de supplementen kopen bij een betrouwbaar bedrijf bestel ze dan bij Oligo Pharma. Dit bedrijf verkoopt enkel topproducten.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.oligo-pharma.nl/