Hostingplaneet
Image default
Dienstverlening

Manager trainingsprogramma

Ben je van plan om een nieuw manager trainingsprogramma te implementeren in de nabije toekomst, of heb je er al een en wil je deze verbeteren? Hier zijn drie onderwerpen die er zeker in verwerkt moeten worden, aangezien het een paar van de grootste uitdagingen zijn voor nieuwe managers:

Tijdsbeheer

Vaak is een van de grootste uitdagingen voor een nieuwe manager de realisatie dat de dag vol zit met onverwachte onderbrekingen, vergaderingen en andere verplichtingen die ze niet hadden toen ze nog een individuele werker waren. Om een effectieve manager te zijn moeten ze hun tijd perfect kunnen beheren om zo alle geplande bezigheden te voltooien.

Trainingstip: Laat nieuwe managers een kalender invullen en bepalen hoe lang elke taak duurt. Alhoewel de tijdsduur van deze taken misschien niet nauwkeurig zijn laat dit de managers de goede mindset ontwikkelen om hun dag beter te plannen. Geef deelnemers een paar effectieve planningsstrategieën om ze op de goede weg te leiden.

Effectieve delegatie

Wanneer een individuele werker in een managementpositie terecht komt, zullen ze snel realiseren dat ze niet bij elke dagelijkse taak aanwezig kunnen zijn en ook nog effectief een team kunnen bouwen en leiden. Delegatie is een uiterst belangrijke vaardigheid waar leiders de nadruk op moeten leggen wanneer ze succesvol willen worden. Om effectief te delegeren moet je jouw personeel vertrouwen, effectief met ze communiceren en zo nu en dan een goede leraar zijn.

Trainingstip: In veel gevallen zullen leiders hun kennis moeten overbrengen op hun personeel en dit doen op een manier die duidelijk en direct is. In een trainingscursus voor nieuwe managers moeten deelnemers elkaar een vaardigheid die zij bezitten aanleren.

Geef feedback

Iedereen maakt fouten, maar het is niet aan de manager om zijn personeel zich nog slechter te laten voelen over een fout. Het is juist zijn verantwoordelijkheid om opbouwende kritiek te geven zodat het personeel kan leren van hun fouten. Het meest belangrijke is dat de manager zichzelf deze vraag stelt “Wat kan ik doen om jou succesvoller te maken?” Nieuwe managers moeten een expert worden in het geven van feedback opeen manier die de werknemer omhoog tilt in plaats van deze neer te halen.

Trainingstip: Laat personeel in een nieuwe manager trainingscursus een rollenspel doen waarin ze elkaar feedback geven. Een makkelijke activiteit is om werknemers te koppelen en ze elkaars outfits te laten bekritiseren. Zo hebben ze wat plezier terwijl ze leren opbouwende kritiek te geven.

Ivpp – Leiderschapstraining met diepgang

 

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.ivpp.nl/leiderschap/training