Hostingplaneet
Image default
Dienstverlening

Is er een manier om stroomstoringen te voorkomen?

Stroomstoringen zijn natuurlijk altijd vervelend om te ervaren, op deze momenten kun je namelijk helemaal geen gebruik maken van de elektra. Je gaat tijdens een stroomstoring dan ook pas echt zien hoeveel stroom je eigenlijk gebruikt. Je wilt tijdens een stroomstoring natuurlijk dat de stroom zo snel mogelijk terugkomt, je moet hiervoor gaan kijken waar de stroomstoring vandaan komt. Wanneer je dit weet kun je gaan bellen, wanneer de storing in het buurtnet zit moet je gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer en wanneer de storing bij jou thuis is kun je een elektricien inschakelen. Wanneer je een stroomstoring hebt gehad wil je natuurlijk voorkomen dat je er nog een krijgt, helaas is dit niet mogelijk. Het is wel mogelijk om de kans op een stroomstoring zo klein mogelijk te laten worden, hoe je dit doet kun je hieronder lezen. 

Groepenkast

De groepenkast is het meest belangrijke onderdeel van de elektra, alle elektra komt namelijk vanuit de groepenkast. Wanneer de groepenkast dus niet goed werkt gaat de elektra ook niet goed werken, het probleem van een stroomstoring zit dan ook vaak in de groepenkast. Wanneer de groepenkast van de beste kwaliteit is wordt de kans op een stroomstoring dan ook het kleinst. Om te weten of je groepenkast goed is moet je weten hoe oud hij is, een groepenkast gaat namelijk minder goed werken naarmate hij ouder wordt. Er wordt dan ook aangeraden om de groepenkast om de 25 jaar te laten vervangen door een elektricien. 

Elektradraden

Een oorzaak van een stroomstoring kan ook zijn dat de elektradraden niet meer goed zijn, deze kunnen namelijk ook slijten. Het is dan ook totaal niet gek om om de zoveel tijd de elektra te laten controleren, hierdoor weet je namelijk waar je aan toe bent en is de elektra altijd van de beste kwaliteit.