Hostingplaneet
Image default
Dienstverlening

Waaruit bestaat een bouwsteiger?

Een steiger wordt gebruikt om werkzaamheden uit te voeren op grotere hoogtes. Om op deze grote hoogtes te kunnen komen moet er een sterke en stevige constructie komen te staan. Een bouwsteiger bestaat dan ook uit heel veel steigerbuizen met planken. Door de steigerbuizen zo neer te zetten dat het stevig staat, dan kan je er een plank op leggen. Op deze plank kan je natuurlijk staan en al je werkzaamheden uitvoeren.

Materialen van een bouwsteiger

De steigerbuizen bestaan vooral uit aluminium en staal. Aluminium wordt gebruikt voor kleine werkzaamheden waarbij ze vaak verplaatst moeten worden. Doordat aluminium erg licht is en ook erg stevig is dit dus erg handig. Stalen buizen zijn natuurlijk wat zwaarder en hierbij is het dus niet handig om deze steeds te verplaatsen. Stalen buizen worden dan ook vooral gebruikt bij grotere werkzaamheden. Ook hier zullen houten of metalen planken gebruikt worden om op te lopen.

Is een rolsteiger van aluminium of staal?

Staal is dus zwaar en het is hierbij niet handig om hiermee veel te verplaatsen. Een rolsteigers bestaan dan ook vooral uit aluminium door de stevigheid en het  lichte gewicht. Rolsteigers zijn door de wielen gemaakt om veel verplaatst te worden en worden vooral buiten gebruikt. Doordat rolsteigers ook erg hoog kunnen zijn is het verplicht om deze als ze hoger dan 8 meter zijn te verankeren.

Is een kamersteiger van aluminium of staal?

Kamersteigers zullen ook vooral van aluminium gemaakt zijn. Kamersteigers worden binnen gebruikt en hierbij is het niet nodig om de meest zware en stevigste materialen te gebruiken omdat je meestal niet hoger dan 3 meter te werk gaat. Aluminum is hier dan ook weer ideaal vanwege het lichte gewicht en de mogelijkheid om de steiger makkelijk te verstellen. Ook het opbergen van de steiger in eigen woning is dan ook niet verkeerd.