Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Laat je zelf tot rust komen

Het is allang bewezen dat stress ontzettend slecht voor je is. Vooral geestelijk tast dit je aan. Stress vermijden is daarom de beste optie. Natuurlijk lukt dit je niet altijd en kom je er soms gewoon niet onderuit. Gelukkig kun je verschillende dingen doen. Iets wat iedereen vanuit huis kan doen is mediteren of yoga. Beide activiteiten helpen je om tot rust te komen. Hoe je dit kunt doen? Dat leggen we haarfijn voor je uit!

 

Ademhaling controleren

Dit is misschien wel hét belangrijkste aspect van de hele meditatie, namelijk het ademhalen. Je moet je ademhaling controleren voor een goede meditatie. Neem een grote hap lucht en adem langzaam weer uit. Herhaal dit een aantal keren tijdens de sessie. Er staan verder ook verschillende video’s op het internet over ademhaling controleren en dergelijke.

 

 

Kies een geschikte tijd

Veel mensen denken vaak dat je de hele dag bezig moet zijn met iets al mediteren, maar dat is helemaal niet zo. Sterker nog, het neemt maar heel eventjes in beslag. Je kunt zelf kiezen hoelang. Maak voor jezelf gewoon wat tijd vrij, of dit nu tien minuutjes of een half uur is. Ook de tijd waarop je mediteert is aan jou. Heb je in de ochtend meer tijd, dan kun je het lekker s’ morgens doen. Misschien komt het na je werk beter uit, en dan is dat ook geen probleem.

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/