Hostingplaneet
Image default
Aanbiedingen

WordPress hosting en domeinnaam registeren

Als je start met een eigen onderneming en je wilt graag een website laten ontwikkelen of zelf ontwikkelen dan is WordPress een CMS waar je snel aan denkt. Het is gebruiksvriendelijk en je kunt er mooie websites mee ontwikkelen. Naast het kiezen waarmee je de website gaat of laat ontwikkelen is een domeinnaam registreren ook erg belangrijk.

De start is al erg belangrijk en je wilt het graag meteen goed doen. Het advies is dan ook altijd om je domeinnaam en WordPress hosting bij dezelfde partij af te nemen.

Domeinnaam registreren, waar moet ik dan op letten?

Als je een domeinnaam gaat registeren dan is het belangrijk om naar de prijs te kijken maar ook zeker naar de mogelijkheden die je met het domeinnaam hebt. Met mogelijkheden bedoelen we of je de vrijheden hebt om bijvoorbeeld zelf DNS instellingen aan te passen. Dit is belangrijk als je hier verstand van hebt en bijvoorbeeld bepaalde programma’s wilt koppelen aan je domeinnaam. Denk aan je facturatieprogramma of een marketing tool.

Daarnaast is het ook van belang dat de domeinnaam op JOUW naam wordt vastgelegd en niet op die van de hosting provider die hem voor je registreert. De “Houder” van de domeinnaam is namelijk de rechtmatige eigenaar van de domeinnaam. Het is dus van belang dat jij de rechtmatige eigenaar van de domeinnaam bent en niet de hosting provider. Je staat hier vaak niet bij stil maar mocht er ineens iets gebeuren of je domeinnaam blijkt miljoenen waard te zijn (is maar een voorbeeld), dan kan de hosting provider deze in principe gewoon verkopen. Dit zal niet snel gebeuren maar ze hebben het recht wel want zij zijn de houder en dus rechtmatige eigenaar.

WordPress hosting, anders dan normale hosting?

In veel gevallen is WordPress hosting niet veel anders dan normale hosting maar er zijn steeds meer hosting providers die hun servers optimaal inrichten om een WordPress website goed te laten draaien. Het is dus zeker de moeite om eens te kijken naar welke providers er allemaal WordPress hosting aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan caching mogelijkheden die je op server niveau kunt doen om je website sneller te maken.

Daarnaast is er ook nog een optie voor Managed WordPress hosting. Dit is vaak nog veel duurder dan normale WordPress hosting. Het verschil is dat de hosting provider in kwestie alle updates van WordPress, je thema’s en plug-ins verzorgt. Vaak ook de back-up, extra beveiliging en als er iets aan de hand is dan bieden ze gespecialiseerde WordPress support. Als je voor Managed WordPress hosting kiest dan heb je zelf een omkijk naar je WordPress of hosting want dit wordt allemaal voor je bijgewerkt en up-to-date gehouden.