Hostingplaneet
Image default
Marketing

De juiste hosting voor je nl domein

Wanneer je een website online wil zetten, is het belangrijk dat je eerst een domeinnaam registreert en een webhosting partij uitkiest. Vaak kan het vinden van het juiste webhosting pakket een lastige zoektocht zijn die heel wat tijd kost. Vaak weet je zelf niet precies hoe de technische kant van je website in elkaar steekt, waardoor je wellicht voor opties kiest die je uiteindelijk helemaal niet nodig blijkt te hebben. Dat is zonde van je geld, vandaar dat je in deze blog kunt lezen waar je op kunt letten als je op zoek bent naar de juiste webhosting partij.

Wat heb je allemaal nodig op het moment dat je de hosting voor je website regelt?

Wanneer je een website bouwt, heb je altijd een domeinnaam nodig. De domeinnaam dien je te registreren met je persoonlijke of bedrijfsgegevens. Wanneer je een bevestiging hebt ontvangen van de registratie van de domeinnaam, kun je voor een passende domein hosting kiezen. Vaak heb je rond de 500 MB vrije ruimte op je laptop of computer nodig, voordat je de website online kunt zetten. Verder kun je een WordPress installeerder kiezen, backups van de website maken en een mogelijkheid om support aan te vragen als iets je niet zelfstandig lukt.

Verder raden veel webhosting partijen aan om DNS beheer te regelen. Dit is voor leken een technisch verhaal, maar de webhostingpartij kan problemen voor je voorkomen op het moment dat je hun er toegang tot geeft. Wanneer je een domeinnaam registreert, kun je direct ook een mailadres met je domeinnaam aanmaken. Dit is vooral handig op het moment dat je van plan bent om contact met klanten te onderhouden.

Wat is WordPress-website hosting precies?

Heb je een WordPress-website gemaakt? Dan past hosting voor WordPress wellicht het beste bij je verwachtingen. Het makkelijke hieraan is dat je met alle vragen over je WordPress-website ook bij de WordPress-hosting terecht kunt. Daarnaast zal je website automatisch up to date gehouden worden en is de website ook erg goed beveiligd. Wanneer je voor deze optie kiest, betaal je een vast tarief per maand. Dan kom je dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Vaak is een ervaren en professionele webhostingpartij je geld dubbel en dwars waard.

De goedkopere opties willen nog weleens bij service en probleemoplossingen inschieten. Uiteindelijk is het dan alleen maar lastig en dien je alsnog bij te betalen als je tegen bepaalde technische problemen aanloopt.