Hostingplaneet
Image default
Marketing

Online marketing: wat is het en hoe begin ik?

Online marketing wordt de laatste jaren veel populairder. Zo komen er dagelijks veel meer bedrijven bij op de online markt. Veel jonge mensen beginnen met drop shipping. Jij koopt op Bol.com voor bijvoorbeeld € 20 euro terwijl de dropshipper hetzelfde product koopt voor € 3 euro. Daarnaast gaat er nog wat kosten af voor het vervoeren van het product. Mocht de dropshipper zijn product inkopen voor € 10 euro heeft hij/zij en winst van € 10 euro. Zo beginnen veel mensen aan online verkoop.

 

Mocht je een grotere onderneming willen starten is het van belang dat je vindbaar wordt en dat je wordt opgemerkt. Veel van die start-ups beginnen dan aan online marketing. Het is belangrijk dat zij gezien worden. Tegenwoordig gebruiken steeds meer bedrijven sociaal media denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram of LinkedIn. Dagelijks worden er miljoenen verdient door middel van reclame.

Het inhuren van een SEO-bureau

Het in huren van een SEO-bureau kan noodzakelijk zijn. Z’n SEO-bureau  kan er namelijk voor zorgen dat je beter vindbaar bent op Google. Je zou het ook zelf kunnen doen. Veel start-ups zijn niet goed genoeg vermogend om dat te kunnen veroorloven. Daarom doen die bedrijven het liever zelf. Mocht het zo zijn dat je fysieke winkels hebt met wat winst en je wilt online groter worden is het inhuren van een SEO-bureau erg handig. Het bureau zorgt ervoor dat je dan eerder vindbaar bent. Zo sta je niet op pagina 5, maar misschien wel op pagina 2 of misschien wel 1. Dat zorgt er ook uiteindelijk voor dat je meer omzet hebt. Naast dat je meer omzet krijgt door het inhuren van een bureau scheelt het je ook veel meer tijd. Zo heb je meer tijd om aan je marketing te werken of om te bepalen wat je missie en wat je visie is. Veel bedrijven denken er al aan voordat zij beginnen met hun onderneming. Het is namelijk voor een bedrijf erg belangrijk waar je voor staat. En nog belangrijker is waar je voor gaat. Zo creëer je doelen om te behalen. Je bouwt daarmee ook meer op. Steeds nieuwe doelen bedenken voor welk termijn je die behaald wilt hebben. Een visie bepaal je dus ook aan de hand wat realistisch is en kijk je naar een lang termijn.

Waarom vandaag en niet morgen?

Waarom zou je per se vandaag moeten begingen als het ook morgen zo kunnen. Dat is niet zo moeilijk. Bij online marketing is het namelijk belangrijk dat je eerder te zien bent dan je concurrenten. Mocht je eerder gezien worden of vaker neigen mensen sneller naar jouw winkel in plaats van je concurrent en dat is belangrijk voor de omzet.