Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Een waterontharder: aanrader of niet?

Er wordt veel gezegd over waterontharders. De ene maakt het water minder lekker, de ander maakt het water juist lekkerder. Maar, wat is nou waar over een waterontharder? Twijfelt u om een waterontharder aan te schaffen, lees dan dit blog. Wij overtuigen u graag waarom een waterontharder een goed idee is.  

Wat is een waterontharder? 

Een waterontharder is een apparaat de hardheid van water eruit haalt en zorgt dat u zachter water krijgt. Het is een apparaat dat u aansluit op uw leidingwater. Hierin zit een filter dat minuscule deeltjes vuil uit het water filter. Zo neemt u afscheid van die vervelende kalkaanslag. Tevens haalt een waterontharder ook een vervelende smaak uit het water. Het gaat dan met name om chloor- en kalksmaken die worden weg gefilterd.  

Er zijn verschillende soorten waterontharders. Zo heeft u waterontharders met en zonder zout, maar ook waterontharders die werken op basis van een omgekeerde osmose installatie 

De voordelen 

Een waterontharder is zeker een aanrader en heeft vele voordelen. Wat iedere filter heeft, is dat het vuil wordt tegengehouden waardoor het water schoner én veiliger wordt gemaakt. Daarnaast zorgt een waterontharder ervoor dat u minder schade krijgt aan huishoudelijke apparaten. Dit komt doordat het kalk uit het water wordt gefilterd, waardoor u minder kalk krijgt in bijvoorbeeld uw wasmachine en koffiezetapparaat. Een ander voordeel, wat al eerder was benoemd, is dat uw water lekkerder smaakt. Door een fysisch proces wordt kalk uit het water gefilterd. Indien u bijvoorbeeld een SoluCalc neemt van Vitaleau, dan voegt de waterontharder ook geen zout toe. Deze waterontharders zijn namelijk zonder zout. Lekkerder smakend water scheelt u plastic waterflessen kopen in de supermarkt, indien u hier natuurlijk waarde aan hecht. Ook zijn de filters makkelijk te installeren. Tot slot is onthard water beter voor uw haar, huid en gezondheid. Verhard water kan slechte en vervelende gevolgen hebben voor uw haar en huid. Als er te veel kalk in het water zit, kunt u last krijgen van huidaandoeningen als psoriasis en eczeem. Ook kan uw haar doffer worden.  

Al met al brengt een waterontharder vele voordelen met zich mee en is dus zeker de moeite om aan te schaffen. Of het dus een aanrader is? Ja, zeker!

https://vitaleau-nederland.nl/waterontharder/