Hostingplaneet
Image default
Verenigingen

Voordelen van studiekeuzecoaching

Je hebt er vast wel eens wat over gehoord: een studiekeuzecoach. Je hoort dit soort woorden vooral terugkomen rond februari wanneer het einde van het schooljaar al in zicht komt en kinderen en jongeren verplicht worden verder te denken dan alleen hun middelbare school. Op dit soort momenten is het een geweldige uitkomst om te weten dat je kan steunen op externe hulp. En die hulp wordt ook wel studiekeuzecoaching genoemd. Maar wat zijn precies de voordelen van zo’n studiekeuzecoaching? En waarom zou je zo’n coach inschakelen? Helpt dat werkelijk waar? Soms heb je gewoon hulp bij studiekeuze nodig, toch? 

Intensieve werking, goed resultaat 

Wanneer je kiest voor studiekeuzecoaching moet je je er wel van bewust zijn dat het heel veel van jou als persoon zelf vraagt. Er is namelijk sprake van een intensieve werking waarbij er veel gesprekken worden gevoerd, er veel testen worden gemaakt en waarbij je vaak terug moet komen om het resultaat te bespreken. Deze intensieve werking zorgt ervoor dat veel kinderen de perfecte studie aangeboden krijgen namelijk precies de studie die zij voor ogen hadden. Je werkt dus toe naar de perfecte studiekeuze Amsterdam. Een intensieve werking vraagt dus wel heel veel van je als kind of als jongere maar zorgt er daarna wel goed voordat je de perfecte studie voor jezelf kan vinden. 

Keuzes maken is een dingetje 

Ook wordt het vaak bij het traject van een studiekeuzecoaching duidelijk dat er vooral sprake is van meer dan alleen stress om een studiekeuze. Vaak zijn het jongeren die zelf al lastig keuzes kunnen maken. Een voordeel hiervan is dat de studiekeuzecoach ook hierbij kan helpen. Het maken van een keuze kan voor sommige mensen gewoon wat lastiger zijn dan voor anderen. Een studiekeuzecoach is hier namelijk dag en nacht de dupe van. Hoewel dit voor de coach zelf misschien niet een heel leuk pretje is, kan het voor jongeren en kinderen één van de beste manieren zijn om weer gelukkig te worden. Je moet keuzes maken. 

Reflecteren is thekey 

Een ander voordeel van studiekeuzecoaching is het feit dat je leert om op jezelf en op andere te reflecteren. Dit zorgt ervoor dat je eigen reflectie op jezelf diepgaander wordt. Goed kunnen reflecteren op jezelf is nooit een slechte eigenschap. Het is belangrijk om ook naar fouten en goede dingen te kijken in het verleden want zoals het natuurlijk altijd gezegd wordt ‘van fouten kun je leren’. Er zijn dus zeker wel wat voordelen voor het inschakelen van een studiekeuzecoach. Je moet er wel wat voor over hebben zowel tijd als geld.  

 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze-amsterdam/