Hostingplaneet
Image default
Kinderen

Grootte van een kinderfiets op basis van leeftijd

Grootte van een kinderfiets op basis van leeftijd

Fietsen is gunstig voor kinderen. Het kan echter zijn dat je niet zeker weet welke fietsmaat geschikt is voor jouw kinderen. Er zijn talloze maten fietsen op de markt die betrekking hebben op de leeftijd of lengte van het kind. Zo zijn er de kinderfiets 14 inch, 16 inch, enzovoort. Dit artikel zal een gedetailleerd antwoord geven over de juiste fietsmaat voor je kinderen, zodat je weet welke fietsmaat het beste is voor die van jou.

Leeftijden 4 tot 6 jaar

Kies een fiets met 14-16 inch wielmaten voor een kind van 4 tot 6 jaar met een lengte tussen 105 cm en 115 cm. De meeste hiervan zijn eenvoudige fietsen met pedalen en remmen, en velen hebben maar een paar versnellingen.

Leeftijden 7 tot 10 jaar

Kies een fiets met 18-20-inch wielmaten voor een kind van 7-10 jaar met een lengte van 115-135 cm. In deze prijsklasse zul je ook fietsen zien met meer versnellingen en misschien zelfs voorvering, waardoor ze beter zijn voor ruw terrein.

Leeftijden 10 tot 13 jaar

Tussen de 10 en 13 jaar, wanneer ze ongeveer 135 cm tot 150 cm lang zijn, stappen kinderen meestal over op een 24-inch fiets, een kleinere versie van een volwassen fiets. Je zult ook verschillende soorten fietsen gaan zien, zoals junior racefietsen, mountainbikes en hybride/vrijetijdsfietsen. Kies een fiets die geschikt is voor de meeste fietstochten van je kind. Als je bijvoorbeeld grotendeels offroad rijdt, kies dan een fiets met brede banden die een goede grip hebben. Als je echter het grootste deel van het rijden op straat zult rijden terwijl je een rugzak draagt, kun je een fiets met dunne banden kiezen.

Tieners

Voor tieners kun je het best naar fietsen voor volwassenen in kleinere maten kijken. Er zijn kleinere wielmaten voor junior racefietsen, maar de meeste fietsen hebben wielen van 26 inch, 27.5 inch of 28 inch (Franse maat 700c). Houd er rekening mee dat deze maten slechts richtlijnen zijn. Als je tiener groter of kleiner is dan gemiddeld of meer of minder zelfverzekerd is, is het misschien beter af met een andere maat. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met je plaatselijke fietsenwinkel.

Accessoires voor kinderfietsen waar je kind dol op zal zijn!

Het eerste accessoire zijn fietstassen. Kinderen zijn namelijk dol op fietstassen. Hoewel elk kind om een ​​andere reden van ze houdt, willen sommige kinderen hun knuffelbeesten meenemen. Sommige kinderen willen stenen verzamelen. Grotere kinderen willen misschien hun spullen naar school kunnen dragen. Daarom kun je een paar fietstassen voor je kinderen kopen. Verder houden kinderen van een goede bel. Kinderen zijn dol op ze omdat ze grappige geluiden maken, maar ze zijn ook een geweldige manier om kinderen te beschermen. Als je je kinderen leert te bellen om over drukke fietspaden te fietsen, geef je ze een vaardigheid die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan het toevoegen van accessoires aan de fiets van je kind, maar een nieuw zadel kan ook een groot verschil maken in hoeveel plezier je kind aan het fietsen heeft. Zorg er gewoon voor dat de fiets veilig en comfortabel is.