Hostingplaneet
Image default
Kinderen

Waarom je wasbare luiers nodig hebt voor je kind

Als je een baby hebt, is een vraag die je jezelf onvermijdelijk zult stellen of je katoenen luiers of wegwerpluiers moet gebruiken, ongeacht de luiermaat. Wegwerpartikelen zijn ongetwijfeld comfortabeler en handiger dan stof. Dit komt omdat ze eenvoudig te dragen zijn, makkelijk afgaan, geen ingewikkeld klikmechanisme vereisen en geen onderhoud vergen. Het enige dat u hoeft te doen, is gebruiken en weggooien. Op het eerste gezicht kan dit handig lijken, maar als we er verder op ingaan, vinden we dingen die echt werken als de katalysator voor de hygiëne en gezondheidsproblemen van je baby. Laten we eens kijken waarom katoenen luiers beter zijn.

Geen schadelijke chemicaliën

Babyluiers bevatten volgens een recente studie gevaarlijke stoffen, waaronder ftalaten. Het bevordert ziekten zoals diabetes en verstoort het endocriene systeem. Andere ziekten die door de giftige stoffen worden veroorzaakt, zijn zwaarlijvigheid, hypertensie en voortplantings stoornissen. Luiers bevatten tussen de 2,36 ppm – 302,25 ppm ftalaten, volgens een onderzoek naar het verband tussen giftige stoffen en luiers. Tussen 2,36 ppm en 264,94 ppm kan een giftig ftalaat, DEHP genaamd, worden aangetroffen dat beperkt en verboden is in kinderproducten. De luiers geven deze schadelijke stoffen af, die de huid van je baby vervolgens via de huidklieren opneemt. Vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheid gebruikt een baby ongeveer 6000 van deze luiers, terwijl een katoenen luier niets meer is dan meerdere lagen biologisch katoen die zorgt voor absorptie. Katoen is 100% biologisch en GOTS-gecertificeerd. Het kan bovendien verantwoord worden geproduceerd zonder kunstmest en herbiciden.

Geen uitslag

Baby’s zullen onvermijdelijk luieruitslag krijgen. De meest voorkomende oorzaken van luieruitslag zijn onvoldoende frequentie van het verschonen van luiers en overmatig vocht van de huid. Natte doekjes of chemicaliën voor wegwerpluiers kunnen huiduitslag veroorzaken. Een andere reden is het hebben van een gevoelige huid. Het gebruik van wegwerpluiers resulteert in een toename van 50% in luieruitslag bij baby’s. Het gebruik van wasbare luiers verkleint het risico op het ontwikkelen van luieruitslag. Omdat deze luiers geen chemicaliën bevatten, zijn ze beter ademend en zorgen ze voor een betere luchtstroom. Het plastic dat in wegwerpluiers wordt gebruikt, is aanzienlijk harder dan de natuurlijke vezels. Er zijn nog veel meer voordelen aan het kiezen van wasbare luiers. dat zijn gemak, een lange levensduur, eenvoudige zindelijkheidstraining, veelzijdigheid en ze staan ook nog eens schattiger.