Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Je mag er bij blijven

De beste kinderkapper in Leusden houdt super goed rekening met kinderen. De eerste keer naar de kapper gaan kan erg spannend zijn voor je kindje. Hij heeft waarschijnlijk geen idee wat er gebeurt en opeens zit er een vreemde aan zijn haar en moet hij stil zitten. Ook de keren daarna kan nog veel zenuwen en spanning oproepen. Om het zo prettig mogelijk te maken voor het kind mag jij er als ouder natuurlijk bij zijn. Voor we beginnen proberen we uit te leggen wat we gaan doen zodat het kind zich kan voorbereiden. We vinden het ook belangrijk om te vertellen dat haar weer aangroeit.

Goed communiceren

Als we het kind een beetje hebben verteld wat wij gaan doen, maar hij een stoel kiezen om in te zitten. Een erg populaire is de stoel in de vorm van een auto, er zit zelfs een stuur op die echt kan draaien. Op die manier hopen we het kindje een beetje af te leiden van wat er op zijn hoofd gebeurt en laten we zien dat het eigenlijk erg leuk is om bij ons te zijn. We laten ook goed de materialen zien die we gebruiken, zoals de schaar en het scheerapparaat. Met name het scheerapparaat is vaak spannend door het geluid wat er uit komt.

Praten is belangrijk

De kinderkapper in Leusden probeert dus te alle tijde vanuit rust en vertrouwen te werken met de kinderen. We zijn altijd eerlijk naar ze over wat er gebeurt. We leggen ook uit waarom het zo belangrijk is dat ze stil zitten. Het is niet om ze straf te geven, maar juist om te zorgen dat ze veilig blijven. Ons doel is om elk bezoekje aan de kapper een succeservaring te maken voor je kind zodat hij na een tijdje helemaal geen spanning meer ervaart als hij langs moet komen. Wij kijken er naar uit om je kind een prachtig kapsel te geven.