Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Hoe dien ik mijn houten tuinmeubelen te onderhouden?

Je kent het vast wel, je schaft een nieuwe (set) houten tuinmeubels aan en voordat je het weet treedt er al schade op. Wil je weten waardoor de schade komt en hoe dit te voorkomen is, lees dan gauw verder.

Oorzaak van beschadiging

Houten tuinmeubelen kunnen snel beschadigd raken, dat kun je al gauw merken na een aankoop. Hout is een materiaal dat erg gevoelig is voor verschillende invloeden. Meubels kunnen daardoor erg snel beschadigd raken. Beschadiging vindt plaats door verschillende factoren. Denk hierbij aan zowel biotische als abiotische factoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: temperatuur verschillen, schimmels, neerslag, etc.

Hoe voorkom ik beschadiging?

Er zijn een aantal mogelijkheden om meubelschade te voorkomen. Enkele mogelijkheden zijn: tuinmeubelreiniger, beschermhoes en soda. Door middel van een tuinmeubel reiniger kun je voorkomen dat er vlekken ontstaan op houten meubels. Je kunt de reiniger aanbrengen door middel van een zachte borstel en vervolgens dien je de meubel 24 uur droog te houden voor een optimaal resultaat. Dit zal leiden tot minder schade op je houten meubels.

Ook is het mogelijk om schade te voorkomen door middel van een beschermhoes, doordat abiotische factoren een grot rol spelen op schade. Bij gebruik van een beschermhoes voorkom je neerslag schade, etc. Als laatste hebben we soda. Door middel van soda kun je groene aanslag op houten meubels doen verwijderen. Dit kan erg gemakkelijk door slechts een kleine hoeveelheid soda te mengen met groene zeep en water.

http://www.outsidemeubelen.nl/