Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

De effectiviteit van een balenpers bij jou op de werkvloer

In vele gevallen kan een snelle balenpers dienen als een productieve werknemer in jouw onderneming. Het begint tegenwoordig een vaste waarde te worden in het Nederlandse bedrijfsleven. Dat vinden wij helemaal niet gek. In steeds meer gemeenten wordt steeds strenger toegekeken op het afval dat wordt afgevoerd. Dit is uiteraard belangrijk voor het milieu. Ook is het daarbij belangrijk de verpakkingsmaterialen te minderen. Echter is dit niet altijd iets waar jij inspraak over hebt. Bovendien is dit ook niet altijd mogelijk. Dan is het handig om een balenpers aan te schaffen. Lees hier over de soorten en de voordelen.

Wat zijn de voordelen van een balenpers?

Vele bedrijven in Nederland hebben dus te maken met grote afvalstromen. Deze kunnen bestaan uit papier, karton, metaal en plastic afval. Het terugdringen van deze stromen is tegenwoordig erg belangrijk. Echter is dit compleet terugdringen tot helemaal niks onmogelijk. Een balenpers is hier de oplossing. Het bespaart tijd, omdat werknemers minder druk zijn met opruimen. Bovendien win je ruimte doordat al het afval in de container past. Echter is de machine zelf groot, dus dient hier rekening mee te worden gehouden. Ten slotte bevordert het de hygiëne en veiligheid op de werkvloer. Hieruit vloeien vele positieve gevolgen zoals goede werkomstandigheden en tevreden personeel.

Soorten balenpersen

Een balenpers is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Hier lichten we er een aantal toe. Zo is het per soort goed te kijken naar de veranderingscapaciteit. Sommigen verminderen het volume tot wel 90%. In andere woorden, het verdicht jouw afval met ongeveer 2,7 ton. Als gevolg ontstaat er een besparing van afval- en transportkosten. Ook is de afmeting en het gewicht essentiële informatie. Deze verschillen per balenpers. De machine moet wel goed passen in jouw werkplaats. Tot slot kunnen de persen verschillende afvalmaterialen verminderen. De meeste kunnen papier, karton, folie en plastic verwerken. Sommigen gaan nog verder met blik en PET-flessen.