Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Functies van verf

Als kind krijg je al te maken met verf. Nadat je tekenen met kleurpotloden en stiften onder de knie hebt, krijg je vanzelf een keer verf om mee te knutselen en aan de slag te gaan. Dat is heel leuk om te doen en wie weet blijf je je hele leven van schilderen houden, maar dat is natuurlijk niet het enige dat je met verf kunt doen. Verf is een heel veelzijdig product en kan daarom voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Over het algemeen wordt het voor vier verschillende doelen gebruikt:

 

Schilderkunst Zoals net al genoemd, veel mensen zullen als eerste denken aan schilderkunst als ze over verf nadenken. Er zijn veel verschillende soorten schilderkunst, je kunt werken met waterverf of ook wel aquarel, vingerverf, gouache, plakkaatverf, olieverf en nog veel andere soorten. Olieverf wordt gebruikt om mooie kleuren te maken en het geeft het kunstwerk een mooie glans. Waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wat ook zeker onder schilderkunst valt is airbrush, deze methode wordt onder andere gebruikt bij graffiti en kenmerkt zich door het gebruik van spuitbussen.

 

Decoratie

Ook wordt verf natuurlijk gebruikt als decoratie, zoals bijvoorbeeld wanneer je de muren in je huis of meubels verft. Er zijn oneindig veel kleuren te koop en er zijn verschillende soorten verf voor verschillende type ondergronden. Soms moet je ook een grondverf gebruiken. Maar ook schoenverf valt onder de categorie decoratie, zoals suede verf of indringverf leer. Dit kan gebruikt worden om schoenen weer op te knappen of een ander kleurtje te geven.

 

Bescherming Verf kan ook ingezet worden om een ondergrond te beschermen. Dit gebeurt bijvoorbeeld op muren van gebouwen of andere constructies, zodat bepaalde weersomstandigheden geen of een kleiner effect zullen hebben op de ondergrond.

 

Signalering

De laatste functie van verf is om ergens aandacht op te vestigen, door felle kleuren te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zebrapad op de weg.

Bezoek de link en verkrijg meer info :