Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Zuinig verwarmen

U kunt uw huis op allerlei verschillende manieren verwarmen. Op de ouderwetse manier zoals een: houtkachel of open haard, maar tegenwoordig is zelfs de cv-ketel al een verouderde techniek. De techniek vordert gestaag. Eén mooie efficiënte techniek die steeds toegankelijker wordt is de warmtepomp. Hiermee kunt u zelfs geheel aardgasvrij uw woning of bedrijfspand verwarmen.

Er zijn twee soorten warmtepompen; de hybride warmtepomp en de volledig elektrische warmtepomp. De hybride warmtepomp is in onze huidige situatie een populair product, omdat in dit geval de transitie wat makkelijker is gemaakt. Je cv-ketel blijf je namelijk houden en gebruiken. Bij deze installatie zorgt de combiwarmtepomp voor de warmte om de ruimtes in de woning op te warmen. De cv-ketel zorgt hierbij alleen voor de opwarming van het kraanwater en de pieken bij koude buitentemperaturen. De combinatie van de twee verschillende technieken zorgen voor het terugdringen van het gasverbruik van 30 tot zelfs 90%. Met de twee installaties behaalt u het zuinigste rendement tegenover een relatief betaalbare prijs. De installatie ven dit type warmtepomp is relatief eenvoudig. Dat maakt de installatie een verstandige keuze bij de verduurzaming van bestaande woningen. Dan is het alternatief de volledig elektrische warmtepomp. De beste manier om je huis verwarmen zonder gas. De volledig elektrische warmtepomp kan verwarmen, koelen en water verwarmen om bijvoorbeeld mee te douchen. Eén elektrische warmtepomp vervangt de cv-installatie. De gasaansluiting is niet meer nodig.

Techneco levert twee verschillende typen: de ene heeft een ingebouwd boilervat met een capaciteit van 190 liter. Het voordeel is dat de gehele installatie in zijn geheel kan worden geplaats. Er zijn aan de binnenzijde geen aansluiting die nog moeten worden gedaan. Dit is de alles-in-een oplossing.

De ander is een model met een extern boilervat. Hierbij heeft u meer vrijheid: u kunt kiezen voor een boilervat van 200, 300 of 500 liter. Dit is het meest flexibele model. De elektrische warmtepomp is de manier om gasloos te leven.

Bezoek de link en verkrijg meer info :