Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Wat je wel en niet moet doen in de Verenigde Staten

Als je naar de Verenigde Staten gaat moet je met een paar dingen rekening houden. Je moet een goede accommodatie vinden, dus niet ergens in de getto. Hierbij kunnen organisaties als Kras Reizen en NRV Reizen helpen. Het tweede is dat je er rekening mee moet houden dat Nederland en de VS verschillen, ook al zijn het twee westerse landen. Vandaag bespreken we drie dingen die je wel en niet moet doen als je in de VS bent.

 

Ga er NIET vanuit dat je overal kan roken

Maatregelen tegen het roken zijn in verschillende landen geïmplementeerd, maar bepaalde steden en staten in de VS hebben enkelen van de strengste maatregelen tegen roken in de wereld. In steden als New York City, Chicaco, Seattle, San Francisco, Washington DC en anderen is roken verboden in bars, clubs, restaurants en de meeste binnenruimten, zoals winkelcentra. Met ingang van oktober 2015 zijn er 28 staten die over de hele staat een bepaald rookverbod hebben. Pas op in Californië, daar is het rookverbod uitgebreid naar stranden, openbare parken en zorginstellingen.

 

Wees WEL op tijd

“Eilandtijd” en andere vloeiende tijdconcepten gaan niet goed over in de Verenigde Staten. Als iemand in de Verenigde Staten je vertelt om hen om acht uur ’s avonds te ontmoeten, moet je hen om acht uur ’s avonds ontmoeten op een paar minuten te vroeg aankomen. Amerikanen nemen stiptheid zeer serieus en het wordt als onbeleefd beschouwd om te laat te zijn. Geef jezelf meer tijd dan je denkt nodig te hebben, vooral als je niet bekend bent met het gebied, omdat onverwachte vertragingen kunnen optreden, zoals druk verkeer.

 

Gebruik NIET het metrische systeem

Voor velen komt een van de moeilijkste aspecten van het zijn in de VS neer op het gebrek aan het gebruik van het metrische systeem. Je kunt je graden Celsius, kilometers en kilo’s vaarwel kussen voor Fahrenheit, miles en pounds in plaats daarvan. Hoewel dit je kan verwarren als het gaat om het vinden van het weer in Seattle of Tulsa, helpen omrekenmachines je om alles te ontcijferen.

Bezoek de link en verkrijg meer info :