Hostingplaneet
Image default
Beauty en verzorging

Je goed voelen

Mentale gezondheid is enorm belangrijk. Dit wordt echter vaak vergeten omdat je het niet van de buitenkant kunt zien hoe iemand zich voelt. Als iemand zijn of haar been of arm breekt is het vanzelfsprekend om naar de dokter te gaan. Deze dokter helpt je dan om je arm in het gips te zetten zodat je arm kan herstellen. Wat kun je doen als je even niet zo lekker in je vel zit? Vanaf welk moment moet je bijvoorbeeld hulp gaan zoeken? In deze blog lees je alles over je ‘goed’ voelen ofwel mentale gezondheid. Lees snel verder en kom achter een paar handige tips en tricks!

Voldoende slaap

Een volwassen persoon heeft gemiddeld tussen de 7 en de 8 uur slaap nodig. Een jongvolwassen persoon of puber het liefst nog iets meer. Dit heeft een reden en het is dan ook niet zomaar dat deze tip bovenaan dit lijstje staat. Zorg er dus voor dat je voldoende slaapt.

Regelmaat

Iedere dag voer je bepaalde handelingen uit, zonder er bewust bij na te denken. Zo sta je bijvoorbeeld iedere dag op, poets je je tanden, neem je een douche en verzorg je jezelf. Als je mentale klachten hebt, is dit niet vanzelfsprekend. Hou dus goed je energielevel in de gaten én kom je erachter dat bepaalde vaste handelingen steeds meer moeite gaan kosten, zoek dan hulp.

Praten

Veel mensen zien het als een zwakte om met andere te praten op het moment dat ze zich even minder goed voelen. Toch is hier niets mis mee. Hierbij kun je weer de vergelijking maken met iemand die een arm of een been breekt. Voor deze persoon is het toch ook normaal om naar een dokter te gaan en hulp te zoeken. Waarom zou dat voor iemand met mentale klachten dan niet zo zijn? Het getuigt juist van kracht als je inziet dat je je even iets minder voelt en dat je hier hulp bij zoekt. Doe dit dan ook op het moment dat je even niet zo lekker in je vel zit.

Gezond eten

Naast voldoende slaap, regelmaat en praten is ook voeding enorm belangrijk. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat mensen die niet zo lekker in hun vel zitten een vitamine D tekort hebben. Hiervoor kun je een bloedonderzoek laten doen. Als je meer wil lezen over voeding en je goed voelen, klik dan hier en lees onze blogs over smaken en sensaties die veranderen met research chemicals.

https://restoranto.com/nl/smaken-en-sensaties-veranderen-met-research-chemicals/