Hostingplaneet
Image default
Beauty en verzorging

De beste acne behandeling voor je huid

Wanneer je huid poriën worden geblokkeerd door dode huidcellen, bacteriën, vuil en olie, kunnen ze acne ontwikkelen. In dit geval heb je een acne behandeling van de huidkliniek nodig om van de puistjes op je huid af te komen. Acne is het meest voorkomende huidprobleem waar mensen wereldwijd aan lijden. Zelfs als het geen ernstig risico voor je gezondheid oplevert, kan het soms pijnlijk zijn. Acne kan je zelfvertrouwen en zelfrespect aantasten wanneer het op je gezicht of een andere zichtbare huid verschijnt. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, aangezien acne behandelbaar is. Met een effectieve behandeling kun je het aantal puistjes verminderen en littekens minimaliseren.

Soorten acne

Je moet het type acne weten om de juiste behandeling te bepalen. Huidtherapie kan je acne genezen zonder littekens achter te laten. De meest voorkomende acne-laesies zijn whitehead en mee-eter. Deze huidaandoening wordt ook wel comedonen genoemd. Mee-eter wordt gevonden op het oppervlak van de huid. Ondertussen worden whiteheads gevormd onder het huidoppervlak. Trouwens, de heftigste acne staat bekend als inflammatoire laesies. Deze laesies kunnen littekens veroorzaken. Laesies bevatten papels, puisten, knobbeltjes en cysten. Acne komt niet alleen voor op je gezicht, maar deze puistjes komen ook voor op je rug, nek, schouders en borst. Acne kan huidverkleuring, ontsteking en zwelling en pijn veroorzaken bij aanraking.

Wat is acne behandeling?

De behandeling van acne hangt af van de ernst van de laesie. Milde symptomen van acne kunnen worden behandeld met vrij verkrijgbare medicijnen. De acne crème kan je helpen om de puistjes te genezen. De crème met benzoylperoxide ingrediënt is nuttig om de puistjes uit te drogen en de bacteriën te doden. Ook helpt de crème die salicylzuur bevat de huid te exfoliëren om verstopte poriën te voorkomen. Als je acne echter enkele weken niet beter wordt, moet je overwegen om een ​​professionele behandeling te zoeken. De dermatoloog zal bepaalde medicijnen voorschrijven om de acne symptomen te verminderen. Voor ernstige acne kan de dermatoloog een huidbehandeling aanbevelen die wordt gecombineerd met antibiotica en retinoïde.

Medische behandelingen voor ernstige acne

Als je last hebt van ernstige acne, kan de dermatoloog verschillende medische behandelingen aanbieden om de acne symptomen te genezen en littekens te voorkomen. De huidtherapeut verwijdert de beschadigde huid en vermindert de aanmaak van olie die acne veroorzaakt. Deze behandelingen omvatten fotodynamische therapie, dermabrasie, chemische peeling en cortisone-injecties. Dermabrasie is de behandeling om je huid te exfoliëren door de bovenste laag van de huid te verwijderen. Deze behandeling is ideaal om acne littekens en dode huidcellen te behandelen. Fotodynamische therapie is een laserbehandeling om de olie en bacteriën te verminderen. Ondertussen is een chemische peeling nuttig om de bovenste huidlaag te verwijderen en de acne-littekens te verbeteren. Om het genezingsproces te versnellen kan de dermatoloog cortisone injecteren. Deze behandeling kan ook de huidontsteking verminderen. Dat zijn verschillende behandelingen om je puistjes en littekens te genezen. Je kunt je huidproblemen raadplegen bij dermatologen. Vervolgens zullen zij de beste acne behandeling voor je huid aanbevelen. Zorg ervoor dat je vertrouwt op een professionele huidtherapeut om van je huidproblemen af ​​te komen.