Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Haal alles uit je auto

Yes! Na al die tijd gespaard te hebben is het tijd om een nieuwe auto te halen vandaag. De eerste paar maanden ben je er hartstikke tevreden mee, maar na een tijdje begin je te twijfelen aan iets. Hij zou toch wat sneller mogen, wat meer power mogen hebben. Wat je hier aan kunt doen? J hebt de optie om de auto weer kunnen verkopen en gaan kijken voor iets met meer vermogen en koppel. Dit wil je natuurlijk niet. Na al die tijd gespaard te hebben voor deze auto wil je hem niet weg doen. Er is namelijk een andere optie. Je kunt ervoor kiezen om je auto te laten chippen.

Chiptuningproces

Eerder werd verteld dat chiptuning vaak wordt toegepast om het vermogen van een auto een boost te geven, vaak heeft dit ook tot gevolg dat het brandstofverbruik van de auto sterk word verminderd. Dit werkt als volgt: elke auto van het moderne tijdperk heeft een boordcomputer, de ECU (electronic control unit). Deze ECU regelt onder andere hoeveel brandstof er wordt ingespoten, het tijdstip van ontbranding en de druk van de turbo. De software van deze boordcomputer is begrensd en aangepast om het type van de motor. Vanuit de fabriek wordt deze software zodanig geprogrammeerd dat de motor van de auto altijd een stuk onder de maximale belasting. Dit betekend ruimte om vermogenswinst te behalen. Tijdens het chiptuning-proces wordt de ECU opnieuw ingesteld. Mits dit op de juiste manier word uitgevoerd kan de algemene prestatieverbetering van de auto oplopen tot ongeveer 40%. Dit gaat dan om de topsnelheid (vermogen) en om de trekkracht (koppel). Bij atmosferische motoren ligt dit percentage lager, ongeveer 9%. Het chippen van auto’s is compleet legaal in Nederland. Rij je lease, check vooraf dan altijd even wat de voorwaarden zijn in het leasecontract. Vaak zijn leasemaatschappijen geen fan van chiptuning.

Chiptuning voor jou

Jouw auto laten chiptunen in omgeving Brabant? Laat dit dan altijd door vakmensen doen. Zo beperk je de risico’s en weet je zeker dat het hele proces in goede handen is. Voor meer informatie kun je een chiptuner altijd om advies op maat vragen.

https://www.cts-chiptuning.com/