Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

De beste smart speaker

De beste smart speaker

Hoe werkt een WLAN-luidspreker?

We willen graag beginnen met de uitleg over hoe WLAN-luidsprekers werken met de definitie van de afkorting WLAN. WLAN betekent draadloos lokaal netwerk. Deze aanduiding wordt gebruikt om de draadloze verbindingsmogelijkheden van de luidspreker te illustreren. Als een apparaat geschikt is voor WLAN, kan het ook zonder kabelverbinding worden aangesloten op een overeenkomstige router of andere WLAN-apparatuur. Met een WLAN-luidspreker kunt u audiobestanden van PC’s of mobiele apparaten afspelen of streamen. Dit werkt via DLNA of via Airplay.

Het draadloze gebruik van WLAN-luidsprekers heeft echter alleen betrekking op de verbinding met de andere apparaten, omdat de luidsprekers meestal op elektriciteit werken. Er is dus altijd een voedingskabel nodig om de WLAN-luidsprekers van stroom te voorzien. Over het algemeen zijn de WLAN-boxen in een dubbele verpakking verkrijgbaar. In sommige gevallen zijn deze twee luidsprekers met een kabel met elkaar verbonden. Dit betekent dat de actieve luidspreker die het WLAN-signaal ontvangt, dit via de kabel doorgeeft aan de tweede box. Dus zelfs de zogenaamde draadloze luidsprekers werken niet helemaal zonder kabels.

Draadloze overdracht in WLAN-technologie vindt plaats via het eigenlijke netwerk, normaal gesproken van het audioapparaat dat het signaal afspeelt naar de luidsprekers. Afhankelijk van de situatie kan een dergelijk systeem worden uitgebreid, waarvoor de fabrikanten de juiste technische apparatuur aanbieden. Het audiosysteem kan in het begin uit enkele componenten worden samengesteld en kan naar behoefte continu worden uitgebreid, waarbij altijd wordt gelet op de compatibiliteit.

De WLAN-luidsprekers maken functionele en comfortabele muziekstreaming mogelijk die met een enkele toetsaanslag kan worden geactiveerd. Door het thuisnetwerk te koppelen aan hoogwaardige luidsprekers kunt u onderweg genieten van uw favoriete muziek. Ook zonder kabels is het geluid uitstekend. Zolang de luidsprekers zich binnen het bereik van het WLAN-netwerk van de weergaveapparaten bevinden, verliezen ze het contact niet. Dit betekent dat ze overal een goed geluid bieden, zelfs in grote appartementen. Elke kamer kan naar wens worden voorzien van geluid, hetzij door de luidsprekers permanent te installeren, hetzij door de draagbare WLAN-luidsprekers mee te nemen naar een andere kamer.

De huidige zeer goede WLAN-verbindingen kunnen niet van muren of plafonds worden weggehouden. Daarom is WLAN ook geschikt als basisuitrusting voor een meerkamersysteem. Dit systeem biedt geluid aan meerdere ruimtes tegelijk en kan individueel worden ingesteld met behulp van de WLAN-luidsprekers. Dit systeem kan op elk moment worden uitgebreid met extra luidsprekers en andere componenten.

Voordelen & toepassingsgebieden

De WLAN-luidsprekers in de test hebben ons laten zien hoe veelzijdig de toepassingsmogelijkheden zijn. Zonder onnodig veel apparaten en kabelwarboel kan het audiosysteem op maat worden samengesteld en opgezet. Het genieten van muziek in de huiskamers vergt slechts een minimale inspanning. Ongeacht de bron van de audiodata zorgen de kwaliteitsluidsprekers voor een zeer sterk geluid zonder kabels. Omdat ze meestal aanzienlijk kleiner zijn dan de klassieke luidsprekers, hebben ze weinig ruimte nodig. Het compacte formaat heeft echter geen negatief effect op de geluidskwaliteit.

Integendeel, zelfs de relatief goedkope WLAN-luidsprekers maken indruk met een helder en overtuigend geluid. Ze maken het mogelijk om muziekbestanden af te spelen die zijn opgeslagen op de PC, afkomstig zijn van het wereldwijde netwerk of zijn opgenomen op een CD. Als u niet alleen in de woonkamer naar uw favoriete muziek wilt luisteren, kunt u gemakkelijk extra WLAN-luidsprekers gebruiken in de slaapkamer, de keuken en zelfs in de badkamer. Je hoeft dus niet te wachten tot het einde van je favoriete nummer voordat je van de ene naar de andere kamer gaat.

De selectie van de nummers of de aanpassing van het volume kan comfortabel via de smartphone worden gedaan. Hiervoor heeft u de juiste app nodig, die in de productbeschrijving van de WLAN-boxen moet worden vermeld. Onze test van de WLAN-luidsprekers geeft verdere aanwijzingen over het onderwerp van de werking en mogelijke toepassingen. Streaming of directe weergave, deze boxen zijn geschikt voor tal van gebieden.

De veelzijdigheid van WLAN-luidsprekers blijkt niet alleen uit de modelselectie, maar ook uit de functies van de apparaten. Met de juiste app hebben de sprekers toegang tot muziekdiensten van Amazon, Apple en vele andere aanbieders.Bezoek de link en verkrijg meer info : https://tevredenconsument.nl/elektronica/diversen/de-beste-smart-speaker/