Hostingplaneet
Image default
Hosting

Wat is reseller hosting?

Je hoort vaak de term hosting vallen. Dan weet je altijd wel dat dit te maken heeft met een website die op een server gezet moet worden om op die manier online te kunnen. Tegenwoordig hoor je echter ook steeds vaker spreken over reseller hosting.

Wat dit precies is, is je misschien niet helemaal bekend. Dat je hier als particulier of ondernemer ook voordeel van hebben gaat daardoor aan je voorbij. Toch is het verstandig om wat kennis van deze vorm van hosting op te doen.

Ruimte doorgeven

Wanneer je aan reseller hosting doet, dan word je zelf een soort host. Je krijgt namelijk hosting bij jouw hostingmaatschappij. Vaak gaat dit gepaard met meer ruimte dan je nodig hebt.

Dit betekent dus dat je deze ruimte net zo goed beschikbaar kunt stellen aan anderen.

Dit is dan ook precies wat je doet wanneer je aan reseller hosting doet. Je wordt daardoor zelf host. Dit geeft ook een aantal voordelen waar het gaat om je eigen website of websites die je laat hosten.

Meer controle

Het grote voordeel van reseller hosting is volgens velen dat je toch vooral meer controle over je websites hebt. Bovendien heb je deze controle ook over de websites van de klantenkring die je opbouwt door hosting aan te bieden.

Dit kan je dus wat voordelen bieden ten opzichte van anderen omdat je dan net iets meer kunt betekenen voor jouw klanten. Reseller hosting is dan ook een vorm die steeds populairder aan het worden is onder veel ondernemers.

Bezoek de link en verkrijg meer info : https://www.swx.be