Hostingplaneet
Image default
Hosting

Moet u onvrijwillig uw werkplek verlaten?

Stelt u zich eens voor dat u al 10, 20 of 25 jaar in dienst bent bij uw huidige werkgever, maar plotseling gebeurt er het allerlaatste wat u verwacht had: u wordt ontslag door uw werkgever. Hoe moet het nu verder zult u zich ongetwijfeld afvragen. U kunt namelijk nog niet stoppen met werken, maar u bent al zolang in vaste dienst geweest dat u niet meer thuis bent in de wereld van solliciteren. Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing voor dit probleem, namelijk outplacement. Maar wat is outplacement eigenlijk en wat kan het voor u betekenen?

Outplacement staat bij de meeste mensen beter bekend als ontslagbegeleiding. Gedurende een outplacementtraject wordt een werknemer die pas ontslagen is of bedreigd is met ontslag begeleidt en klaargestoomd voor het vinden van nieuwe baan, het innemen van een functie binnen een ander bedrijf of zelfs met het opstarten van een activiteit als een ZZP’er.

Gedurende een outplacementtraject gaat de werknemer met enkele vaste onderwerpen aan de slag, zoals het opmaken van een professionele balans (competenties), verkennen van de arbeidsmarkt, oefenen van sollicitatiegesprekken en het schrijven van (onderscheidende) sollicitatie- en motivatiebrieven. Indien u als werknemer behoefte heeft aan een eigen werkplek buitenshuis dan biedt het outplacementbureau voor u een uitkomst. Zo kunt u namelijk een eigen werkplek, benodigde middelen en documentatie krijgen/ lenen van het outplacementbureau. Lees hier meer over dit onderwerp.

Als werknemer komt u in aanmerking voor een outplacementtraject indien u onvrijwillig uw werkplek moet verlaten (ontslag). In het geval dat u vrijwillig opstapt (zelf ontslag indient), dan komt u niet in aanmerking voor een outplacementtraject (via uw ‘oude’ werkgever). De werkgever is namelijk alleen ‘verplicht’ om een outplacementtraject aan te bieden aan iemand die door hem ontslagen wordt (al gebeurt dit in sommige gevallen niet). U heeft als werknemer die op het punt staat om ontslagen te worden dus twee keuzes, namelijk een ontslagvergoeding/ -premie incasseren of het aangaan van een outplacementtraject.

Voor meer informatie over outplacement en het bijbehorende traject kunt u terecht op de volgende website: www.carrierepoort.nl.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.carrierepoort.nl