Hostingplaneet
Image default
Zakelijke dienstverlening

Veiligheid zonder te vallen

Sommige werkzaamheden brengen met zich mee dat er moet worden geklommen of juist afdalingen moeten worden uitgevoerd waarbij de veiligheid van de medewerker uiteraard voorop hoort te staan. De medewerker riskeert namelijk zijn leven door te werken op grote hoogte of door diepe afdalingen te maken. Door te zorgen dat de medewerker goed materiaal draagt en er een betrouwbaar valbeschermingssysteem wordt gebruikt kunnen valpartijen, en daarmee ernstig letsel voorkomen worden. Enkele betrouwbare merken die materiaal vervaardigen voor valbeveiliging zijn Honor, Skylotec en Petzl. Dit zijn bekende namen en staan erom bekend dat er degelijk en betrouwbaar materiaal wordt geleverd. Vandaar ook dat bedrijven als G4S Safety solutions graag materiaal van dergelijke merken in het assortiment opneemt.

Draag een harnas voor de veiligheid

Hoe kan je als werkgever nou de veiligheid van de medewerker zoveel mogelijk beschermen? Ten eerste zorg je ervoor dat de medewerker een goed, stevig harnas draagt. Dit harnas wordt via lijnen verankerd waardoor de medewerker te allen tijden vast zit en dus niet naar beneden kan vallen. Belangrijk hierbij is wel dat de medewerker genoeg bewegingsruimte heeft zodat hij zijn werkzaamheden naar behoren kan uitvoeren. Een harnas bestaat uit banden die strak kunnen worden getrokken om de benen, het middel en de schouders van het de medewerker. Er bestaat dus geen mogelijkheid dat de medewerker het harnas tijdens de werk of een eventuele val verliest.

Alleen een harnas is niet voldoende

Uiteraard is de veiligheid van de medewerker niet gegarandeerd met alleen een harnas. Het harnas moet verbonden zijn met ankerpunten. In besloten ruimten kan er gebruik worden gemaakt van een mobiele driepoot die als ankerpunt kan dienen. Via kabels of lijnen wordt het harnas vast gemaakt met het anker. Valstopblokken zijn eveneens essentieel aangezien zij een eventuele val kunnen stoppen.

Bezoek de link en verkrijg meer info :