Hostingplaneet
Image default
Bedrijven

Hulp bij strafrechtzaken en in een rechtszaal

Er zijn enorm veel verschillende rechtsgebieden, hiervan is strafrecht er eentje. Het wetboek van strafrecht is een wetboek gebaseerd op alle strafbare feiten waar een burger zich aan kan voldoen, denk bijvoorbeeld aan iets stelen of een gewelddadige actie. Maar hoe het hele proces in zijn werk gaat weten veel mensen niet, daarnaast is het natuurlijk enorm eenzijdig omdat advocaten het altijd anders tegen je zullen vertellen dan iemand die veroordeeld is voor delict. In onderstaand artikel ga ik je uitleggen wat er gebeurt, van begin tot eind.

Hoe het begint is dat je waarschijnlijk in aanraking komt met de politie door je daden, een goed voorbeeld hiervan zijn gewelddadige acties in het openbaar. Als er wordt gevochten en politie breek het gevecht af gaan beide arrestanten mee naar het bureau voor een verhoor, daar worden vragen gesteld over de acties en voorgaande informatie die nuttig zijn voor het proces. Daarna zijn er twee opties, meestal word je in de avond opgepakt na tienen, dit betekend dat je een nachtje in de politiecel zal moeten doorbrengen omdat papierwerk niet verwerkt wordt voor 8 uur in de ochtend. Je schoenen zal je moeten inleveren, of je moet je veters eruit halen en daarna zal je naar de cel worden gebracht. Hoewel de politie je legaal maar 6 uur mag vasthouden, kan dit langer wanneer er geen medewerkers meer op bureau zijn. Dit is dus na 10 uur in de avond.

Nadat je uit de cel bent mag je weer terug naar huis, wel krijg je een proces-verbaal naar je huis gestuurd met een schikking. Een schikking is het bewijs dat je bent opgepakt en bevat ook een boete, als die boete betaald geef je toe dat je schuldig bent aan het delict. Dit is dus een moment wanneer iemand naar een strafrecht advocaat stapt, bijvoorbeeld een advocaten kantoor Westland. Hun zullen je verder helpen met je schikking.

Bezoek de link en verkrijg meer info :