Hostingplaneet
Image default
Auto’s en Motoren

Je automaat spoelen hoort eigenlijk bij het standaard onderhoud van een auto

Niet veel mensen weten van een automaat spoelen is, simpelweg is een automaat spoelen het vervangen en schoonmaken van de automaatbak en olie in je auto. Dit is dan ook alleen maar bij auto’s die niet handgeschakeld zijn. Het spoelen van je automaat is erg belangrijk ook al zeggen autodealers van niet. Hieronder wordt alles uitgelegd over een automaat spoelen en waarom dit erg belangrijk is.

Wat is een automaat spoelen?

Bij het spoelen van je automaat wordt er gereinigd en vervangen, dit gebeurd in 2 fases. Eerst wordt de auto op de juiste temperatuur gebracht en aangesloten op de spoelmachine. Nu gaat de eerste fase van start, reiniging, tijdens de reiniging wordt er een speciaal middel in de automaat gespoeld die alle viezigheid weghaalt. Wanneer de automaat schoon is wordt de oude olie vervangen met nieuwe olie van de hoogste kwaliteit. Als het nodig is kan ook de filter vervangen worden. Mocht je twijfelen over het laten spoelen, denk dan eens aan een handgeschakelde auto, daarbij moet vaak ook de olie vervangen worden.

Waarom is de automaat spoelen erg belangrijk?

Een automaatbak spoelen wordt gezien als een preventief middel om problemen aan je automaatbak vroegtijdig te voorkomen. Slippen, slecht schakelen en de toerental die niet stabiel is hoort er allemaal bij. Veel autodealers zeggen dat de olie in de automaat altijd mee kan maar dit is helaas niet helemaal waar, ze zeggen dit vooral omdat dealers niet extra onderhoud willen uitvoeren. Autofabrikanten zeggen zelf dat het voor de 90.000 kilometer een keer vervangen moet worden. Het spoelen van je automaat is een kleine moeite, als je niet je automaat laat spoelen kan het zo zijn dat je hele automaatbak vervangen moet worden, dit wil je natuurlijk in geen één geval hebben.