Hostingplaneet
Image default
Toerisme

Rijd door de waterkolom

bokrijk parking

Een ongewoon fietspad snijdt door het water van een vijver in de Belgische provincie

Een fietspad loopt door een grote vijver in een natuurgebied in Limburg, België. Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat het dwars door het water gaat en de vijver niet van bovenaf oversteekt. De betonnen loopbrug van 212 meter is onder het waterniveau aangelegd en daalt laag genoeg om de golven van het meer voor fietsers op ooghoogte te houden.

Een paradijs voor fietsers

Twee vijf meter hoge dijken aan weerszijden van het fietspad houden het water in de vijver, terwijl ondergrondse tunnels eronder het waterleven vrij laten bewegen tussen de twee delen. Sinds de opening in 2016 is Cycling in the Water populair geworden bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Honderdduizenden van hen hebben al over een ongewoon spoor gereden.

Het doel van het project was om het fietstoerisme te stimuleren in Limburg, dat nu al een kansrijk gebied is voor atleten in Vlaanderen. Zo’n vijfentwintig jaar geleden werd in Limburg een netwerk van fietsknooppunten aangelegd om de verschillende routes met elkaar te verbinden. Het rijden door het water is zo’n knooppunt dat twee netwerken van fietspaden met elkaar verbindt. Tot voor kort kon het natuurgebied “De Viiers”, dat zo’n 700 hectare aan vijvers en cultuurhistorische gebieden telt, niet volledig op de fiets verkend worden.

Door hoogwaardige kansen te creëren voor fietsers, zoals rijden door het water, willen de ontwikkelaars Limburg onder de aandacht brengen en de stroom toeristen uit het buitenland organiseren

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html