Hostingplaneet
Image default
Vakantie

Kreta en Rhodos

Het weer in Nederland kan bij lange na niet tippen aan dat van Griekenland. Het mediteraanse klimaat heeft een straatlengte voorsprong op de marginale zomer die wij kennen. Elk eiland is weer net even anders en bied unieke bezienswaardigheden. Boek nu een lastminute naar Griekenland, en geniet van een prachtige vakantie in Griekenland.

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en het op 5 na grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland kent een lange geschiedenis die terug te vinden is in de vele prachtige bouwwerken. Zo kan men Knossos bewonderen een paleis uit 1600 voor Christus maar ook een Venetiaans fort uit de 17e eeuw. Herakilon is een moderne metropool en de hoofdstad van het eiland. In Chersonisos kan de jeugd feest vieren en genieten. Het net iets verderop gelegen Malia is een cultuurshock want daar rennen de laveloze Engelsen door de straten. Nog iets verder staan luxe resorts in de buurt van pittoreske Griekse plaatsjes zoals Agios Nikolaos en Elounda. Helemaal in het oosten kan men een palbomenbos vinden bij Vai. Het zuiden is een stuk minder toeristisch maar niet minder mooi. Het plaatse Matala is bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard.

Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland en het meest oostelijk gelegen eiland.Het eiland ligt op slechts een paar kilometer van het Turkse vasteland. Rhodos-stad is de hoofdstad van het eiland. Het is een prachtige karakteristieke stad waar onder andere een mooie haven en een oud kasteel te vinden zijn. In de stad Lindos staat een prachtige Akropolis, dat was een kasteel op het hoogste punt van de stad. In het westen staat nog een oud kasteel van de kruisvaarders. In Rhodos-stad zijn ook voldoende winkels en restaurantjes om de toerist te vermaken. Het westen van het eiland kent vooral kiezel strandjes en de rest van het eiland kent vooral zand strandjes. De hoogste berg van het eiland torent circa 1215 meter boven zeeniveau uit.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://lastminutegriekenland.nl