Hostingplaneet
Image default
Vakantie

Ruzie om het grootste skigebied

Al jaren pronkt het Skiwelt Wilder Kaiser met de titel grootste wintersport in Oostenrijk, maar sinds dit jaar zijn de skigebieden Saalbach-Hinterglem en Leogang-Fiberbrun gefuseerd waardoor mensen niet meer weten waar ze hun wintersportvakantie oostenrijk moeten boeken. Daarom beslot ik de 2 gebieden eens grondig te vergelijken.

De Skiwelt WilderKaiser-Brixental is de naam voor een aantal skigebieden die onder één pas te beskiën zijn. Het gebied dat onder de naam van de Skiwelt valt, ligt in het Oostenrijkse Tirol en bestaat uit de dorpen Brixen im Thale, Ellmau, Going am Wilden Kaiser, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau am Wilden Kaiser, Söll (Tirol) en Westendorf. Samen bieden zij 280 km en 91 liften. In het seizoen 2015/2016 zal de Hartkeiserbahn vervangen worden door een nieuwe grondel. Ook komt er bij de Jochbahn een nieuwe stoeltjeslift en zal ook in Söl De Keat worden gemoderniseerd. Verder komen er extra sneeuwkanonnen in Westendorf, Scheffau en Hopfgarten. In 2009 en in 2010 heeft het skigebied de titel het beste skigebied ter wereld gewonnen.

Saalbach-Hinterglem-Leogang-Fiberbrun is niet alleen een complete mondvol het is ook sinds dit seizoen het grootste skigebied van Oostenrijk, meer dan 300 piste kilometers zorgen voor een onvergetelijke wintersport in oostenrijk. De skigebieden bestonden beide al langer maar door de realisatie van een 10 persoons stoeltjeslift is het plaatje nu compleet. In de toekomst wacht er nog meer uitbreiding want ook het skigebied van Zell am See zal bij het Skicircus worden teogevoegd. Wintersport liefhebbers moeten echter nog wel een jaartje wachten voordat deze lift ook gereed is. Nu is het skigebied tot 2100 meter hoog, maar met realisatie van de verbinding met Zell am See kan men tot 3100 meter skieën. De sneeuwzekerheid is dan van oktober tot april volledig gegarandeerd. Iets wat toch positief is met oog op de opwarming van de aarde. Het is een garantie voor een geweldige vakantie, zowel op de piste als daarbuiten kan je jezelf en je vrienden hier prima vermaken.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://wintersportoostenrijk.nl/