Hostingplaneet
Image default
Zakelijk

Hoe bedenk jij het perfecte idee?

Het vinden van een goed idee is erg lastig. Er zijn zoveel mogelijke manieren om een probleem aan te pakken dat het beginnen vaak al een hele uitdaging is. Het bedenken van het perfecte idee is dan ook niet iets wat je zomaar even doet. Een perfect idee is iets wat zelden voorkomt. Een perfect idee moet aansluiten op de doelgroep en ook uitnodigen. Daarbij moet het idee het hele probleem denken en kunnen oplossen. Dit is niet iets wat je normaal in een middagje kunt bedenken en daarom moet je een goede planning maken als je aan de slag gaat met het bedenken van een idee. Er zijn meerdere stappen die je kunt zetten als je aan de slag wilt gaan met het ontwikkel van een geweldig idee. 

Verzamel mensen en organiseer en hackton 

Als je met een groep mensen aan de slag wilt gaan dan is een hackton organiseren sterk aan te raden. Zeker als je snel een passend idee wilt dan is een hackton organiseren een optie die je echt kunt overwegen. Bij een hackton ga je in een korte periode een oplossing bedenken voor het probleem en door deze tijdsdruk komen er vaak hele creatieve en originele ideeën uit. Als je dus snel veel ideeën wilt hebben dan is een hackton organiseren misschien wel het perfecte idee voor jou. 

Ga werken aan de hand van Design Thinking 

Als je alles grondig wilt doorlopen en zorgen dat alles klopt dan is werken aan de hand van Design Thinking erg handig voor jou. Design Thinking fases zorgen ervoor dat je alles doorloopt en dat alles klopt. Je gaat bijvoorbeeld onderzoek doen naar de doelgroep en het probleem. Ook moet je bij Design Thinking jouw idee testen bij de doelgroep om te kijken of het idee aansluit bij de doelgroep.  

Doe onderzoek naar creatieve methoden 

Ook is het aan te raden om zelf nog extra onderzoek te doen naar welke creatieve methodes er allemaal zijn. Iedereen werkt anders en heeft andere voorkeuren van werken. Ga dus op zoek naar wat werkt voor jou en hoe jij het best tot ideeën kunt komen.