Hostingplaneet
Image default
Sport

Squash: hoevaak kun je het doen en waarom? | www.qss-squash.nl

Boasts – Dezelfde principes zijn van toepassing. Houd de backhand set-up en dit schot zal meer een verrassingswapen zijn.
14. 14. Druk terug naar T van de leidende voet
Niet alleen is je kwaliteit van de opname belangrijk, maar ook is het goed om na te denken over hoe je effectief naar achteren kunt gaan en ook om zo snel mogelijk terug te keren naar de T.

Er zijn verschillende dingen die kunnen helpen om sneller terug te keren naar de T:

Duw van je leidende voet af terwijl je het schot speelt, zodat je jezelf terug kunt duwen.
Gebruik je rugzwaai vanaf het schot om je momentum terug te zwaaien in de richting van de T
Veel volleybal spelen is ook goed om snel terug te keren naar de T, want je hebt minder afstand te reizen om er terug te komen.
Snel teruggaan naar de T helpt op veel manieren:

Dit artikel is geschreven door één van de eigenaren van de squash webwinkel www.qss-squash.nl. Aanbieder van squashmateriaal zoals squash rackets, squashschoenen, squashballen en alles wat met squash te maken heeft. Bekijk de website van Quality Squash Stores.

U bent klaar voor het volgende schot
Je bent in balans als je tegenstander hun schot raakt….
U bent in staat om even efficiënt vooruit of achteruit te bewegen.
Je kunt het hele hof bestrijken…
15. 15. Nauwkeurigheid over vermogen
Je backhand zal zelden bijna nooit zo krachtig zijn als je voorhand, dus vaak is het gewoon het beste om dit te accepteren en je te concentreren op nauwkeurigheid.

Een nauwkeurige backhand is zeker meer een wapen dan een krachtig wapen.

Experimenteer en ontdek op welk niveau je je je beste backhands raakt. Is het 80% of maximaal vermogen? Is het 90%? Dus wat werkt het beste en ga met dat.

Denk aan doelgebieden tijdens elke backhand. Het helpt om precies te weten waar je op de voormuur wilt slaan en waar je wilt dat de bal terechtkomt.

16. 16. Variërende kracht en hoogte
Zelfs als je een succesvolle en effectieve backhand hebt gegroefd, wil je niet steeds weer hetzelfde schot spelen als een robot.

Bij squash moet je je tegenstander aan het denken zetten, en afwisseling is hier een groot deel van. Als ze nooit volledig weten wat ze gaan krijgen, dan kan je tegenstander nooit goed tot rust komen, en moet hij voortdurend nadenken en reageren.

Probeer verschillende gewichten van het schot te raken. Raak hoger op de voormuur voor zachtere schoten.

Probeer enkele maximale power drives net boven het blik.

Nogmaals, doe dit alles alleen als je de schoten vrij strak en consistent kunt spelen. Als dat niet lukt, doe dan gewoon wat je kunt doen, en het belangrijkste is om de lengte en strakheid te behouden.

17. 17. Bekijk de Pro’s
Samen met het lezen van artikelen als deze is het goed om de techniek in actie te zien.

Bekijk professionele spelletjes en bekijk hun techniek. Het helpt vaak om één technisch punt per keer te analyseren. Hoe roteren ze bijvoorbeeld hun schouders? Hoe ver is het slaan van de bal van zichzelf verwijderd?

Dit zet mentale beelden in je hoofd van hoe het er moet uitzien, en dan kun je proberen een aantal van deze stukjes techniek na te bootsen in je eigen spel.

18. 18. Gebruik je duim voor nauwkeurigheid
Een coach die ik goed ken, heeft mij in de informatie geïnspireerd dat de duim een grote rol speelt in de nauwkeurigheid van de backhand.

Daarom wil je je duim iets van de rest van de hand af wijzen in een klassieke squashgreep.

Mijn coach vriend zegt dat de wijzende wijsvinger in de squash grip een grote invloed heeft op de nauwkeurigheid, vooral in de voorhand. Het heeft ook enige invloed op de stabiliteit van het rackethoofd in de achterhand, maar het is de duim die het meeste te bieden heeft.

Zorg ervoor dat je een effectieve grip gebruikt: bekijk een paar youtube-video’s om er zeker van te zijn dat je een goede grip hebt. Het is echt iets wat het de moeite waard is om het zo vroeg mogelijk goed te doen.

19. 19. De diamant
Misschien heeft u wel eens gehoord van de backhand ‘diamant’ uit andere artikelen of van squashwedstrijden op de televisie.

De diamant is in principe de vorm die je wilt zien in de voorbereiding van het racket voordat je begint met de downswing voor de backhand shot.

De vier zijden van de diamant zijn in principe de bovenarm en onderarm als de twee zijden van de diamant aan de onderkant, en u racket als een van de zijden aan de bovenkant. De vierde zijde van de diamant is denkbeeldig.

Om een ‘diamant’ te creëren is rotatie van het lichaam nodig. Je moet je schouders draaien en je schouder onder je kin houden.

Als deze rotatie niet gebeurt dan krijg je gewoon een vierkante vorm.

Het idee van de diamant is niet alleen om een mooie vorm te maken alleen maar omwille van de diamant. Vanuit deze opgerolde positie ben je het beste klaar om al je pivots te exploiteren door het schot.

20. 20. Volg door
Om succesvolle backhands te spelen wil je een vlotte en vlotte opvolging hebben.

Hoe het er precies uitziet is meer bepaald door de individuele stijl van de speler. Het belangrijkste is dat het gebeurt.

Veel spelers hebben een zeer minimale opvolging, en dit betekent dat ze de bal meer aan het stoten zijn dan dat ze hem raken.

Een goede follow-through betekent normaal gesproken dat de mechanica recht door de impactzone heen is.

De follow-through zal je ook een impuls geven om sneller terug te keren naar de T.

Sla door de bal in de lijn die u wilt dat hij beweegt, en laat het racket deze lijn op een natuurlijke manier volgen.

Wees je bewust van waar je tegenstander is, en zorg ervoor dat je opvolger niet gevaarlijk is. Als je niet kunt doorzetten omdat je niet door kan gaan omdat

Bezoek de link en verkrijg meer info : https://www.qss-squash.nl