Hostingplaneet
Image default
Woningen

Kunststof ramen en deuren wilrijk

Een beetje geschiedenis.
Tegenwoordig zijn kunststof ramen een vrij algemeen product geworden in de bouwmarkt. Nu zijn ze toegankelijker geworden voor gewone mensen en worden ze terecht gewild vanwege hun bruikbaarheid, betrouwbaarheid en mooie uiterlijk.

Weet jij wanneer en waar de eerste kunststof ramen verschenen? In Duitsland zeg je zonder aarzelen. En je zult het mis hebben. De geboorteplaats van PVC-ramen is in feite de Verenigde Staten van Amerika. Het waren de Amerikanen die ze in de jaren 60 van de vorige eeuw hebben uitgevonden, behalve dat polyvinylchloride zelf in 1835 verscheen, dankzij een chemicus genaamd Regnald.

Op industriële schaal begon de productie van polyvinylchloride pas in 1912, dat wil zeggen bijna een eeuw na de uitvinding ervan. De Duitsers verbeterden niet alleen geleidelijk de formule en technologie voor de productie van PVC, maar ontwikkelden ook het idee van de Amerikanen om ramen te vervaardigen uit een nieuw ongebruikelijk materiaal. In de tweede helft van de 20e eeuw brachten ze de aanvankelijk ongebruikelijke PVC-raamconstructie tot in de perfectie. Nu zijn de Duitsers terecht leidend in deze branche. Maar de Amerikanen dachten dat hun eigen uitvinding hopeloos was, mogelijk vanwege het feit dat de eerste monsters van kunststof ramen kwetsbaar en onpraktisch waren. Maar om dit probleem op te lossen was het alleen nodig om het raamprofiel te voorzien van stalen beslag.

Al een halve eeuw is het ontwerp van kunststof ramen aanzienlijk verbeterd. Het profiel heeft het onaangename vermogen om na verloop van tijd geel te worden weggenomen, terwijl het milieuvriendelijk wordt. Ook het ontwerp van de armaturen werd geperfectioneerd. Bovendien werd hightechapparatuur voor de productie van profielen en montage van ramen gecreëerd, waardoor de prijzen voor producten aanzienlijk werden verlaagd. Maar aanvankelijk konden alleen redelijk rijke mensen het zich veroorloven om een ​​plastic wonder te kopen.

 

Kunststof ramen en deuren wilrijk

Offerte Binnendeuren

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0162-pvc-ramen-en-deuren-vlaams-brabant.html