Hostingplaneet
Image default
Aanbiedingen

Hoe verwerk je een bipolaire stoornis?

Een bipolaire stoornis een zeer ernstige ziekte en het is zeer moeilijk om ermee om te gaan. Het is echter te doen zolang je maar een goed georganiseerd behandelingsplan hebt. Het is echt belangrijk om je op een ernstige wijze te houden aan dat behandelingsplan.

Het moeilijkste deel in een bipolaire stoornis is wanneer de persoon een manische periode doormaakt ; de mens voelt zich dan lekker, kiplekker. Hij voelt zich zo goed dat hij denkt God of superman te zijn, en die lui hebben helemaal geen medicatie nodig. Het gevolg is dan dat de zieke zijn medicatie niet meer inneemt en de manische periode zal slechter en slechter worden. Na de manische periode komt dan een depressieve periode, die echter zou hebben kunnen vermeden worden als de zieke zijn medicatie had ingenomen. Het is dus essentieel om een goed behandelingsplan op te stellen om om te gaan met de bipolaire stoornis. Een behandelingsplan bestaat erin dat een zeer secure planning wordt opgesteld betreffende het innemen van de medicatie. Het moet eveneens belangrijke informatie bevatten zoals wie men kan contacteren als de persoon in kwestie voelt dat het verkeerd zal gaan. Jouw dokter of psycholoog kan jou op tijd helpen alvorens de manische of depressieve periode een feit is.

Een zeer goede bijkomstige maatregel bij het behandelingsplan is een dagboek bijhouden. Schrijf dus elke dag neer hoe je je voelt en eventueel zal je zelf de symptomen kunnen herkennen als het slecht zou gaan. Je zal dus je eigen specialist worden om vast te stellen wanneer je het opperbest stelt of wanneer het weer slecht aanvoelt. Op die manier kan je op tijd ingrijpen en jouw dokter of psycholoog raadplegen vooraleer het te laat is.

 Het is een moeilijke zaak om om te gaan met bipolaire stoornissen, maar met een goed plan behoort een normaal leven tot de mogelijkheden, zolang je je maar aan dat behandelingsplan houdt.

 Mocht u meer informatie willen over de behandelingen voor mensen met bipolar stoornis, Bezoek dan eens de website van www.depsycholoog.nl en voor het bezoeken van een psycholoog in Utrecht, Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam bent u bij hen op het juiste adres.

 

 

 

 

 

Bezoek de link en verkrijg meer info :