Hostingplaneet
Image default
Aanbiedingen

De beste koelkast kopen

Wanneer je een nieuwe koelkast nodig hebt, om welke reden dan ook, wil je natuurlijk een goed exemplaar uitzoeken. Je wil de beste koelkast voor jouw situatie. Een koelkast test zelf uitvoeren is wat lastig, maar met een aantal stappen kom je een heel eind. Doorloop onderstaande stappen en kies de beste koelkast voor jouw woning!

Begin met het budget

Ook bij koelkasten is er een groot verschil qua aanschafkosten, en dat is dan ook zeker iets om rekening mee te houden. Het beste begin is dan ook kijken naar het budget wat je maximaal uit wil geven. Je hebt een koelkast voor enkele honderden euro’s, maar ook zeker voor enkele duizenden euro’s. 

Wil je een vrijstaande of een inbouw koelkast?

Na het budget kun je bepalen of je een inbouw koelkast of een vrijstaande koelkast nodig hebt. Beiden heb je in allerlei soorten en maten. Als je op dit moment al een inbouwkoelkast hebt is het handig om dezelfde afmetingen aan te houden. Een inbouwkoelkast wordt natuurlijk mooi weggewerkt in je keuken, wat er vaak mooier uitziet. Bij een vrijstaande koelkast heb je wel wat minder beperkingen qua afmetingen.

Welke soort koelkast wil je?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten koelkasten. Zo kun je kiezen voor een koelvriescombinatie, een tafelmodel, kastmodel, Amerikaanse koelkast en nog veel meer.

Bepaal de benodigde inhoud

Een volgend aspect waar je goed op moet letten bij het kopen van een nieuwe koelkast is de netto inhoud. Je wil al je spullen makkelijk kwijt kunnen, maar ook zeker niet teveel ruimte hebben. Een te grote koelkast verbruikt namelijk onnodig veel energie. Over het algemeen heeft een huishouden tot 2 personen genoeg aan een inhoud van 150 liter, een 3 tot 4 moet tussen de 150 en 250 liter hebben en meer dan 5 personen hebben meer dan 250 liter nodig.

Kijk naar het energielabel

Je wil natuurlijk ook een zuinige koelkast. Het is daarom verstandig om te kijken naar het energielabel. Kijk daarnaast ook zeker naar daadwerkelijke energieverbruik, die je ook op het label vindt.

https://www.gereedschap-expert.nl/