Hostingplaneet
Image default
Beauty en verzorging

Wat je moet weten over TCA-peeling

Een TCA-peeling is een soort chemische peeling die helpt om het uiterlijk van je huid te verbeteren door middel van trichloorazijnzuur. Deze peelings variëren van mild tot diepgaand. TCA chemische peelings verbeteren de staat van de huid door dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te bevorderen. Deze ingreep kan bij Mourits huidtherapie. Het is ook cruciaal om te onthouden dat TCA-peelings zeer geschikt zijn voor de behandeling van sommige huidaandoeningen, waaronder melasma en acne littekens.

Voordelen van TCA-peeling

Acne en acnelittekens: Een TCA-peeling kan een fantastische behandelingsoptie zijn als je worstelt met acne of acne littekens. Dit komt door het feit dat TCA de huid diep kan exfoliëren, waardoor onzuiverheden tijdelijk worden verminderd. Houd er echter rekening mee dat TCA-peeling niet in staat zal zijn om de fundamentele oorzaak van je acne te achterhalen. Overmatige productie van hormonen en natuurlijk vet in de huid kan bijvoorbeeld leiden tot acne. Het helpt ook bij beschadiging door de zon: een TCA-peeling kan een zeer succesvolle cosmetische ingreep zijn voor mensen met beschadiging door de zon. In werkelijkheid moet zonneschade in elke vorm effectief worden bestreden door TCA. Het bereikt dit door zonnevlekken die op het gezicht verschijnen te verwijderen, nadat blootstelling aan de zon de huid heeft beschadigd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na de eerste chemische peeling behandeling met TCA zie je een verschil in het uiterlijk van jouw huid. Afhankelijk van je zorgen kan echter een reeks van meerdere peelings nodig zijn om je resultaten te behouden. Om je huid te helpen genezen, heb je meer peelings nodig als je meer ernstige huidproblemen hebt, zoals hyperpigmentatie of beschadiging door de zon. Bespreek zoals altijd je behoeften met je huidverzorgingsspecialist om de beste aanpak te bepalen.

Kan de TCA Peelimg-procedure worden gecombineerd met andere procedures?

Ja, TCA chemische peelings kunnen alleen of in combinatie met andere procedures worden gebruikt. Jouw huidverzorgingsspecialist zal met je praten over de beste manier van behandelen. Zoals eerder gezegd, moet je afzien van het uitvoeren van doe-het-zelf peelings omdat ze de huid ernstig kunnen beschadigen als ze niet correct worden gedaan. Vertrouw altijd op een gerenommeerde expert die gekwalificeerd en ervaren is om je huid op delicate wijze te verzorgen.