Hostingplaneet
Image default
Dienstverlening

Voorbeeld aanmaning nodig.

VOORBEELD AANMANING

Sinds 9 jaar ben ik al begonnen als ondernemer. Hiervoor was ik brandweerman. De organisatie waar ik voor werkte ging op de fles. En ineens zat ik werkloos thuis. Ontzettend saai was het zonder werk thuis zitten. Ik werd er gewoonweg ziek van. Het was tevens niet goed voor mijn huwelijk. Daarnaast was het emotioneel ook onzettend zwaar. Je hebt toch het gevoel dat je toen aan de kant bent gezet.
Een buurvrouw was recentelijk als zelfstandige gestart. Daar heb ik toen ook veel over nagedacht. Dat leek mij toen fantastisch. Zelfstandige zijn, daar had ik altijd al van gedroomd. Maar wat voor onderneming moest ik toen beginnen? Ik besloot een internet zaak te starten. Websites met ruime datalimieten werd het uiteindelijk. Geen gat in de markt maar men kan er een leuke boterham mee verdienen.
Je boekhouding bijhouden moet ook gebeuren. Tijdens het voeren van de boekhouding had ik een voorbeeld aanmaning nodig.

Een voorbeeld aanmaning downloaden

Het heeft ook nadelen om een zelfstandige te zijn. Je hebt nooit vakantie. Als je een dag vrij neemt, blijft het werk liggen. Althans bij mij want ik heb niemand in dienst. Als je ziek wordt, ben je meestal niet verzekerd. Verzekeringen zijn haast onbetaalbaar.

Nog meer nadelen zijn:

1. Je moet alles zelf doen.

2. Je moet dan veel verkopen voor een verschrikkelijk erg goed salaris.

3. Alle administratie die je moet voeren.

4. Voordat je het weet is de concurrentie weer goedkoper.

Maar spijt heb ik er niet van hoor. Een hekel heb ik echt aan de administratie. Iedere dag maar weer bijwerken. Dat zal dan wel moeten, want anders weet je niet waar je staat. Zonder overzicht geen goede resultaten. Controleer altijd onzettend goed. Of alle debiteuren wel op tijd betalen. Door niet of te laat betalen, ontstaan problemen. Maar aan de andere kant heb je wel je kosten.

Je kunt het ook aan een ander over laten

Je kunt de aanmaning ook door een bedrijfje laten versturen. Mijn vrouw besloot toen de laatste ingebrekestelling door een deurwaarderskantoor te laten versturen. Dit deden ze geheel voor niks! Ze moest wel zelf de gegevens via de website invoeren. Dit ervaarde ze als ontzettend verschrikkelijk gemakkelijk. Ze gingen direct voor ons aan de slag. De klant werd direct gesommeerd te betalen. Via een kosteloze laatste aanmaning gebeurde dit dan.
Helaas bleef de betaling toen alsnog uit. De klant was het niet eens met de nota. Geheel onterecht in onze ogen. De klant beweerde dat er van alles niet zou kloppen. Dit had hij echter nooit laten weten. We konden het dus ook niet voor hem oplossen. Nu was ik dat niet meer van plan. De hele kwestie werd door het incassobureau verschrikkelijk goed afgehandeld. Deze zag toch ook wel snel in dat hij niet goed gehandeld had. Hij betaalde via een betalingsregeling. Het bleek dat hij eigenlijk gewoonweg geen geld had.
Dankzij Bill zijn we nu met de voorbeeldbrieven vreselijk goed voorbereid op dergelijke situaties.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.billincasso.nl/nl/aanmaningsbrief-voorbeeld.html