Hostingplaneet
Image default
Gezondheid

Vermoeidheid door een tekort aan vitamine B12

In deze donkere wintermaanden is iedereen wel een beetje moe. Dat komt omdat we te weinig buiten komen en te weinig vitamine D aanmaken. Maar als je vermoeidheid langer aanhoudt dan is het wellicht raadzaam om eens je bloed na te laten kijken. Je kunt behalve een tekort aan vitamine D ook een tekort aan vitamine hebben.

Vitamine B12 krijgen we normaal gesproken binnen via ons eten. Het zit namelijk in allerlei dierlijke producten zoals melk, kaas, vleeswaren en eieren. Doordat veganisten dit allemaal niet eten, lopen zij grote kans op een tekort aan vitamine B12. Behalve veganisten lopen ook mensen met maagaandoeningen dit risico. Er kan dan namelijk een tekort zijn aan het eiwit Intrinsic Factor. Hierdoor kan de dunne darm niet genoeg vitamine B12 doorlaten.

Het effect van een tekort aan dit belangrijke vitamine is dat rode bloedcellen niet meer goed aangemaakt kunnen worden. Je hebt dan eigenlijk een soort bloedarmoede. Je hebt dan last van tintelende vingers, geheugenverlies, coördinatiestoornissen en zwakke benen. Je begrijpt dat je je dan niet helemaal optimaal voelt.

Je kunt er wel wat aan doen. Je kunt vitamine B12 gewoon kopen in winkels met voedinssupplementen zoals Topvitamins. Dit is een webshop met allerlei orthomoleculaire voedingssupplementen. Je bestelt je vitamines gewoon online en dan wordt het nog bezorgd ook. Dat komt mooi uit als je zo moe bent.

Vitamine B12 kun je kopen in verschillende verschijningsvormen. Je kunt ze bestellen als tabletten, als spray of als druppels. Wat jij het gemakkelijkste vindt.

Je zult als je eenmaal de vitamines slikt dat je je snel weer beter voelt. Je zult een beetje moeten experimenteren of je de vitamines moet blijven gebruiken of dat je er na een kuurtje niet meer nodig hebt. Je merkt het snel genoeg.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.topvitamins.nl