Hostingplaneet
Image default
Woning en Tuin

Steeds meer mensen willen verhuizen

De verhuiswens is groter dan ooit. In vergelijking met 2009 is het aantal mensen dat binnen twee jaar wil verhuizen toegenomen met 14 procent. Het fundament voor de woningmarkt is aanwezig. Dit blijkt uit het Woononderzoek Nederland 2012 (WoON) ‘Wonen in ongewone tijden’ dat vandaag is gepresenteerd in het ADO Stadion in Den Haag. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) stelde tijdens de presentatie dat het onderzoek ‘Wonen in ongewone tijden’ laat zien dat de wereld verandert en dat de behoefte aan woningen verandert.

Daling zichtbaar in aantal verhuizingen

De laatste jaren daalde het aantal verhuisde huishoudens echter wel met negentien procent. De doorstroming binnen de koopsector is met een vermindering van 47 procent bijna gehalveerd. Vanuit huurhuizen werd ook vijftien procent minder verhuisd. De onderzoekers stellen echter dat mensen ”hun gewenste verhuizing uit-, maar niet afstellen”. De groep die echt zoekt, is wel kleiner dan de mensen die eigenlijk wel een ander huis willen. Toch laat ”slechts een kleine groep zijn plannen verdampen”. Van de verhuis lustige wil lang niet iedereen kopen, juist de huursector is meer in trek.

De markt is in beweging

Woonminister Stef Blok is ervan overtuigd dat de markt weer in beweging komt. Zijn verwachting is ook dat mensen een koophuis niet meer zien als een speculatieobject: ze hebben geen zin meer in grote risico’s en al helemaal niet in restschulden.

Maatregelen

Met de recente maatregelen heeft het kabinet aan de huur- en aan de koopkant volgens Blok duidelijkheid en rust willen verwezenlijken. Hij wil het er nu bij laten. Volgens hem kan iedereen nu weer vertrouwen hebben in de toekomst: kopers, huurders, bouwers, hypotheekverstrekkers, elektriciens, corporaties en installateurs.

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.verhuizen-nu.nl