Professionele foto’s nodig van een evenement?

door | oktober 10, 2016

Tegenwoordig kan iedereen zelf geweldig mooie foto’s maken m.b.v. hun smartphone of digitale camera, zo kan men belangrijke en/of leuke momenten in hun leven vastleggen en op die manier vereeuwigen. Een goede foto kan veel teweeg brengen bij mensen en dat is precies het geen waar men naar moet streven bij het maken van een foto. De foto moet een verhaal vertellen in plaats van alleen het moment dat op de foto zelf staat. Dit is ook iets waar professionele fotograven naar streven.

Vandaag de dag worden foto’s ook steeds meer als promotie materiaal gebruikt. Zo worden er foto’s op Social media kanalen, zoals Instagram, Facebook en Snapchat,  geplaatst om mensen een sfeerimpressie te geven en om de bezoekers van het evenement te herinneren aan de mooie, leuke en gezellig tijd die zij op het evenement hebben gehad. Echter is er een vakgebied in de wereld van fotografie waar specialisten zitten op het gebied van foto’s van evenementen maken. Dit vakgebied staat bekend als Event fotografie. Bij Event fotografie staan de evenementen centraal op hun foto’s. Maar voor wat soort evenementen kan men gebruik maken van event fotografie? In principe kan men bij elk evenement gebruik maken van event fotografie. Zo kan event fotografie ingezet worden bij bijvoorbeeld Public Relations (PR) events, festivals, Dance events, Congressen / awards, winkelopeningen, etc. Alles wat gezien kan worden als een event, of het nou een eenmalig event is of een (jaarlijks) terugkerend event, kan event fotografie inzetten voor hun marketing / promotie doeleinden.

Maar waarom zou u kiezen om een event fotograaf foto’s te laten maken van uw event, terwijl u dat ook iemand van het bedrijf zelf kan laten doen? Een event fotograaf zorgt ervoor dat u foto’s krijgt die zowel het event zelf als de sfeer van het event zo goed mogelijk weergeven. Ook kan de event fotograaf zorgen dat de foto’s gebruikt kunnen worden als marketing materiaal, bijvoorbeeld op flyers en / of in een nieuwsbrief. Ook kunnen er sponsoren / partners vermeldt worden op de foto’s en de gasten kunnen de foto’s gebruiken als ‘share’ middel (om zo andere mensen geïnteresseerd te krijgen in het event).  Bovendien houden de gasten er vaak van om op de foto te gaan, aangezien zij meestal veel tijd hebben besteed aan hun uiterlijk.

Mocht u een event fotograaf willen boeken of het werk van een event fotograaf willen bekijken, dan heeft u twee mogelijkheden. U kunt op google zoeken naar ‘event photographer Amsterdam’ of u kunt ook de website bezoeken van Remy de Klein (www.remydeklein.com). 

Bezoek de link en verkrijg meer info : http://www.remydeklein.com