Categoriearchief: Gezondheid

Hooikoorts behandelen met immunotherapie

​Als u hooikoorts heeft, kan de allergoloog u immunotherapie met inhalatieallergenen voorstellen. Deze manier om hooikoorts te behandelen bestaat uit het toedienen van allergenen in steeds hogere concentraties. Het doel hiervan is om u minder allergisch te maken. Dit wordt ook wel desensibiliseren genoemd. Deze therapie duurt in totaal 3-4 jaar. Het voordeel van hooikoort… Meer lezen »

Onderbreken van een zwangerschap

Abortus plegen is een pittig onderwerp, waar veel emoties bij komen kijken. De artsen van De Bloemenhove Kliniek hebben jarenlange ervaring en kunnen je met raad en daad bijstaan. Misschien heb je in eerste instantie alleen behoefte aan een luisterend oor? Dat kunnen wij zeker bieden! Heb je de beslissing al genomen tot een zwangerschapsafbreking,… Meer lezen »

Waar kan je een AED kopen?

Bij welke bedrijven kun je een AED kopen? Wil je een AED kopen en vraag jij je af welke bedrijven deze apparaten aanbieden? Daar kom je eenvoudig achter door via internet op zoek te gaan naar een AED. In de meeste gevallen wordt een AED aangeboden door een webshop die gespecialiseerd is in medische spullen.… Meer lezen »

Coaching voor ADD

Hulp bij ADD Tegenwoordig komt ADD erg vaak voor. Dit is een ontwikkelingsstoornis wat vaak door elkaar wordt gehaald met ADHD. Toch zit hier één groot verschil in die niet vergeten mag worden. ADD komt veel voor maar kan ook zeker voorkomen bij volwassene. Vooral het aandachtsprobleem staat bij ADD op de voorgrond. Mensen met… Meer lezen »

Een hoge bloeddruk

Mensen hebben soms gezondheidsproblemen zonder dat ze het zelf weten. Dit is eigenlijk erg dom want hierdoor kun je in de problemen komen. Je moet proberen om altijd goed voor je lichaam te zorgen. Er zijn mensen die bijvoorbeeld heel veel en vet eten. Hierdoor gaat je cholesterolgehalte in je bloed snel omhoog. Dit kan… Meer lezen »

Verantwoord gebruik

Binnen de sportwereld komen de laatste jaren steeds meer klachten naar buiten over het gebruik van pijnstillers, ontstekingsremmers en andere supplementen. Sporters moeten immers zo snel mogelijk weer wedstrijdfit zijn maar worden er geen ongehoorde gezondheidsrisico’s genomen? In België is recent een groot onderzoek gevoerd naar het medicijngebruik van voetballers. Het bleek dat bijna 80… Meer lezen »