Douglas hout is een veelzijdige houtsoort met eindeloze mogelijkheden

door | april 26, 2019

Bij Tuinhout Compleet hebben ze een ruim assortiment aan hout, waaronder Douglas hout. Dit hout is afkomstig van de Douglasspar en wordt geïmporteerd uit PEFC gecertificeerde zagerijen in Europa. Onbehandeld heeft deze houtsoort een levensduur van 10 tot 15 jaar. Daarnaast is dit een enorm duurzame houtsoort, aangezien het behoort tot de duuszaamheidsklasse 3/4. Dit zorgt niet enkel voor het mooiste resultaat, maar ook het meest milieubewuste resultaat. Wat wilt u nog meer?

Ideaal voor houtconstructies voor buiten

Douglas hout is zeer geschikt voor constructies die buiten komen te staan. Dit komt doordat dit hout stevig en stabiel genoeg is om alle weersomstandigheden te trotseren. Hierdoor kan het gebruikt worden voor veranda’s, overkappingen, kapschuren schuttingen en tuinhuizen. Het Douglas hout hebben zij ter beschikking in verschillende soorten, zoals balken, planken en palen. Deze zijn allemaal in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Bestel je bij hen Douglas hout, dan wordt dit binnen 10 werkdagen geleverd.

Verschillende varianten

Tuinhout Compleet beschikt over verschillende soorten Douglas hout. Van oorsprong herkent u het hout door de roodbruine kleur en bijzondere vlamstructuur. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om Douglas hout te kopen in andere kleuren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zwart. Dit maakt deze houtsoort geschikt voor verschillende toepassingen. De schutting van Douglas hout geeft op deze manier bijvoorbeeld een moderne look aan uw achtertuin.

Advies op maat dankzij ervaren medewerkers

Bij Tuinhout Compleet voorzien ze u graag van advies op maat. De ervaren medewerkers waar zij over beschikken hebben voldoende kennis en kunde om u te kunnen voorzien van gedegen advies. Zo weet u zeker dat u met de variant van deze houtsoort naar huis gaat die het meest geschikt is voor uw toepassing. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen over deze houtsoort? Neem dan gerust contact op met Tuinhout Compleet. De medewerkers staan u graag te woord.

https://www.tuinhout-compleet.nl/